promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A macska, aki végignézte, ahogy gazdáját megöli egy UFO – videó
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Híres macskák, akik bevették Hollywoodot, és nagy sikert arattak a mozivásznon. Íme a leghíresebb szőrgombócok.

Persze a siker mögött kemény munka áll minden esetben. A bájos szőrgolyók igazi kihívás elé állították és állítják a mai napig is a szakembereket. Gondoljunk csak bele otthoni példákból,

mennyire nehéz akaratunkkal összhangba hozni egy macskát? 

Egy-egy film, illetve műsor elkészítése során egy tökéletes macskaszerep kedvéért több négy lábon járó dorombolót is bevetnek. A különböző személyiségű állatok, más-más jelenetből tudják kihozni a maximumot. A nyugodtabb vérmérsékletű cicusok például könnyebben maradnak egy helyben, míg az elevenebb vérmérsékletű pajtik jobban teljesítenek az akciófilmekben. Végül pedig így kel életre egy-egy karakter ízig-vérig a képernyőn.

Lássuk a mozitörténelem legtehetségesebb macskáit, akik letették névjegyüket Hollywoodban.

1. Kezdjük mindjárt egy klasszikussal. Az úton hazafelé egy igazi gyerekkedvenc. Biztos, hogy mindenki emlékszik Sassyra, a szépséges perzsa macskára. A két kutya barátja, Mázli és Árnyék társaságában Sassy teljesítette a lehetetlent, egy hosszú kalandos, veszélyekkel teli utat tettek meg hazáig.

A valóságban a filmhőst nyolc különböző himalájai hosszúszőrű macska tette szenzációssá. A családi filmből két rész is készült.

2. Robert De Niro emlékezeteset alakított Az apádra ütök című vígjátékban, tette mindezt Malőrrel, a család szemefényével az oldalán. Malőr egy himalájai perzsa macska volt, aki például lehúzta maga után a WC-t, legalábbis gazdája ezt állította róla. Malőrt kettő macska játszotta, nevezetesen Mishka és Bailey.

Niro amúgy igazán összhangba került az állatokkal a forgatások során, sőt, ő maga kérte, hogy Malőr minél több szerephez jusson, ami végül meg is valósult. Emlékezzünk csak vissza, Ben Stillernek milyen sokszor meggyűlt vele a baja.

3. Jonesy a filmes macskák koronázatlan királya. Sigourney Weaver mellett ő a másik túlélője a Nostromo űrhajó legénységének, akikkel a legendás Xenomorf végzett. A nyolcadik utas a halál című mozi vérengzésének a néma tanúja.

Gondoljunk csak bele, Jonesy szemrebbenés nélkül nézte végig, ahogy az idegen lény lakmározik egykori gazdájából, Stantonból. 

4. Goose, Marvel Kapitány lehengerlő kandúrkája. A bájos vörös bunda egy bestiát takar, legalábbis a filmben. Goose-t túlnyomó többségben egy Reggie nevű cica játszotta, de volt még három másik kaszkadőrmacska is a képben: Gonzo, Rizzo, és Archie. Ráadásul Brie Larsonnak nem volt könnyű dolga a forgatás alatt, mivel állítólag allergiás a macskaszőrre.

5. Grumpy cat-et talán senkinek sem kell bemutatni. A duzzogó, morcos pofa bejárta az internetet. Annyira népszerű volt, hogy 2014-ben saját filmet is kapott, amiben természetesen önmagát alakította. Sajnos a dulifuli ábrázatú pamacs 2019 áprilisában végleg itthagyta rajongóit, de emlékét több száz mém őrzi.

6. Az Álom luxuskivitelben című alkotás ugyan nem mai darab, de kiállta az idők próbáját, hála Audrey Hepburnnek és kedvencének, Cat-nek. A bundás szereplőt egy Orangey nevű macska alakította, aki több filmben is megfordult. Orangey igazi őstehetség, vendégszerepet kapott továbbá az Anna Frank naplójában, a The Dick Van Dyke Showban és a The Beverly Hillbilliesben is.

7. Bob, az utcamacska film és könyv formájában is maradandó alkotás. Bob, a macska amúgy életében is valódi sztár volt. Az igaz történeten alapuló könyvben és filmben saját magát alakítja, persze néhány jelenetben egy kaszkadőr cica is színre lépett.

Bob szenzációs tettet hajtott végre, megmentette egy ember életét – a barátságával. A lebilincselő és bájos sztori igazán szívetmelengető. Bob sajnálatos módon nemrégiben távozott az élő cicák sorából.

8. Dr. Genya, az Austin Powers filmek főgonosza, a titkos és galád tervek szövögetése közben előszeretettel simogatta macskáját Kand Úrt. Kand Úr a filmben a kezdetek kezdetén egy perzsa macska volt, ám egy kriogén kamrában történt baleset után szőrtelenné vált. A kopasz szfinx a valóságban Ted Nudegent névre hallgatott, és cseppet sem volt gonosz.

9. A Harry Potter filmsorozat egyik ikonikus macskáját, a mindig éber Mrs. Norrist három különböző Maine Coon játszotta. A leggyakrabban Pebblessel találkozhatunk Roxfortban. De nem Mrs. Norris az egyetlen macska a varázsvilágban. Hermione cicáját Csámpást, kettő perzsa cica elevenítette meg, Pumpkin és Crackerjack. Csámpás a könyvben nem örvendett nagy népszerűségnek, ahogy Mrs. Norris sem, de a forgatás alatt a gyerekek teljesen odáig voltak értük és elhalmozták őket szeretettel.

10. A Keresztapa több jelenetében is láthatjuk Marlon Brando karakterét, amint előszeretettel simogat egy macskát. A cica egy teljesen spontán szereplő. A forgatási helyszín udvarán találták, és annyira barátságos volt, hogy végül még meghallgatásra sem kellett menni, így kapott szerepet. Igaz, néha annyira hangosan dorombolt, hogy zavarta a párbeszédeket, de kárpótlásul jelenlétével megkoronázta a jeleneteket,

és még Marlon Brandóval is jól kijött, ami felér egy kisebb csodával.

(Forrás: Womansday, Insider, Vulture, Port)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás