promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő gólzáport jósol a német - magyar focimeccsre egy tudós, valószínűleg erre senki nem is számított az Európa-bajnokságon
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Még azt is megtudhatjuk, hogy a gép szerint ki a legnagyobb esélyes a végső győzelemre.

Egy holland adattudós jóslatát és egy mesterséges intelligencia számításait néztük meg, hogy játékosan körbejárjuk, esetleg milyen bődületes jóslatokat kell legyűrnie a magyar csapatnak szerdán, a németek ellen Münchenben.

Lássuk!

Hogy, mit ad nekünk a mesterséges intelligencia számítása? Azt, amit a Halálcsillag terveinek megszerzése Leia hercegnőnek és a lázadóknak a Csillagok háborújában, 

vagyis reményt.

Még az Európa-bajnokság megkezdése előtt futtattak le negyvenezer szimulációt, amelynek az eredményei alapján sorba állították, hogy kinek van a legkevesebb és a legtöbb esélye megnyerni a trófeát. A számítás elég meggyőző fölénnyel Franciaországot hozta ki a legesélyesebbnek a cím megszerzésére, akkor a franciák 20,5 százalékot kaptak, míg az utánuk másodikként érkező esélyes, Belgium 15,7 százalékot zsebelt be,

míg Spanyolország 11,3 százalékkal futott be a harmadik legesélyesebb pozícióra.

A The Analyst oldalán közben a jövendölés-számítás-jóslás dinamikusan változik egy táblázatban, ebben a pillanatban elég érdekes az állás, ha azt nézzük, hogy melyik válogatottat tartja a mesterséges intelligencia abszolút befutónak. Az első három helyezett a mi csoportunkból, a halálcsoportból jön.

Továbbra is a franciák toronymagasan az élen, az ő győzelmükre immár 23,1 százlék esélyt lát a program, viszont a portugálok feljöttek a második legesélyesebb helyre, a németek pedig a harmadik helyen állnak.

És hogy mit mondanak ránk, magyarokra?

A táblázad adatai alapján nekünk 5,7 százalék esélyünk van a csoportból való továbbjutásra, ami nem is annyira rossz, és inkább reményteli, mint sem.

Mit mondanak mások?

Korábban már írtunk arról, hogy egy adattudós bonyolult számítások sora után megjósolta az összes eredményt, ami születni fog az Európa-bajnokságon. A számok azonban nem úgy alakulnak egyelőre, ahogy arra számítani lehetett, sokkal kevesebb például a döntetlen ezen a tornán.

Az adattudós a magyar - franciára is 0:2-es eredményt mondott, a meccs azonban köszönőviszonyba sem került a jóslattal. Most azonban egy érdekes eredményt dobott be a német - magyarra, ami kísértetiesen emlékeztethet minket az 1954-es berni világbajnoki döntő eredményére, a tudós ugyanis 3:2-es német győzelmet jósol szerdára.

Reméljük, Sijmen van der Willik úr számításai megint nagyot tévednek, és akkor örökre a szívünkbe zárjuk. És hogy mi adhatja a legnagyobb reményt a meccs előtt egy magyar szurkolónak? Ha megnézi Fiola gólját annyiszor, amennyiszer csak tudja, segítünk:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás