Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Döbbenetes kép: egy időutazót fényképeztek le iPhone-nal a kezében 1940-ben?

Döbbenetes kép: egy időutazót fényképeztek le iPhone-nal a kezében 1940-ben?

Tech & Tudomány

Döbbenetes kép: egy időutazót fényképeztek le iPhone-nal a kezében 1940-ben?

Tech & Tudomány

Promotions 22:22

Meghökkentő és döbbenetes képekbe és videókba futhatunk bele a világhálón, ha kicsit túlzottan is mai szemmel vizsgáljuk a régi felvételeket.

Az időutazásos cikkek a legfelkapottabb kontentek közé tartoznak a világhálón, ez nem véletlen, hiszen a sci-fi filmekkel telezsúfolt, néha rendkívül ingerszegény életünkbe ezek a tartalmak igazi izgalmat lopnak. No meg a furcsa okostelefonos kéztartások régi korok képein és felvételein azonnal arra késztetenk minket, hogy azt gondoljuk,

ott bizony egy iPhone fityeg hősünk kezében, merthogy így csak egy telefont lehet nyomkodni.

Korábban, éppen egy Apple konferencia előtt lett felkapottabb egy hír, amely szerint egy 19. századi festményen, Ferdinand Georg Waldmüller alkotásán egy nő feltételezhetően egy új iPhone 12-essel mászkál. Természetesen a poénnak szánt feltételezésről hamar kiderült, hogy az igazsághoz nem is kell olyan mélyre ásnunk, csupán a kép eredeti címét kell megnéznünk, amelyből azonnal kiderül, hogy igazából egy himnuszkönyvről van szó.

A legutóbb feltételezett iPhone-os időutazós kép 1943-ben készült, a The Sun pedig arról ír, hogy rengetegen azt feltételezik, hogy az egyik illető a képen egy iPhone-nal grasszál a tengerparton az emberek között. A kép 30 évvel a mobiltelefon feltalálása előtt készült, Stuart Humphryes tette közzé, de ő nem az időutazás feltételezésével adott nyilvánosságot a fotónak, ezeket az elméleteket csupán a kommentelők kezdték bepöfögni, majd a sztorik szépen átszőtték az egész világhálót, és kuriózumként hasítottak bele a hétköznapjainkba.

Íme a fotó:

De ennél a képnél is megdöbbentőbb egy Tyson-meccsen készült felvétel, ott valóban járt egy időutazó? Íme az elmélet:

Borítókép: Profimedia