promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nincs több szemrehányás: a nők ugyanannyit isznak, mint a férfiak
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az utóbbi években született tanulmányok bizonyítják, pedig a hölgyek rosszabbul bírják az alkoholt.

Végre bizonyítékot kaptunk a tanulmányok gyakorlati hasznáról: az utóbbi egy évtizedben végzett kutatások alátámasztják, hogy immár a nők is ugyanannyi alkoholt fogyasztanak, mint a férfiak. A másnaposság pedig hamarabb éri utol a gyengébb nem tagjait.

Igazából a nők az utóbbi egy évszázadban folyamatosan közelítettek az egy főre jutó alkoholfogyasztás tekintetében a férfiakhoz. Míg 100 éve háromszoros volt az arány (természetesen az erősebbik nem javára), addig egy 2016-os elemzés már „döntetlen” eredményt mutatott ki – írta a People.

Megdöbbentő adat, hogy a tízes és húszas éveikben járó lányok többet isznak és gyakrabban részegednek le, mint fiú kortársaik. Mindez együtt jár azzal, hogy a fiatal nők körében mára aggasztó mértékben megsokasodott a mentális egészségügyi problémák száma.

Az ivás természetesen testi bajokat is előhoz náluk, szív- és májbetegségeket, rákot okoz a korábbinál nagyobb arányban. Ráadásul ehhez

kevesebb alkoholfogyasztás is elegendő számukra.

A járványhelyzet sem tett jót a nőknek. Egy tanulmány például arra a következtetésre jutott, hogy azok a főiskolás lányok, akik magasabb fokú stresszre és szorongásra panaszkodtak a pandémia időszaka alatt, azok nagyobb eséllyel nyúltak a pohárhoz, onnan várva bátorítást.

Mivel a nők testét valamivel kisebb arányban alkotja víz, mint a férfiakét, ezért a hölgyek már kisebb adag alkoholtól is spiccesebbé válnak. A mellékhatások hamarabb jönnek ki rajtuk, ami szintén nem tesz jót a közérzetüknek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás