promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennek a kihalt óriásmadárnak a tetemétől még Luke Skywalker is ledöbbent
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hatalmas internetes szenzáció kerekedett egy kihalt óriás madár teteméről készült fotóból. Hogy miért? Cikkünkből kiderül. 

1987-ben az Új-Zélandi Barlangkutató Társaság tagjai az Owen-hegy barlangjainak felfedezése során egy hatalmas állati karmot tártak fel, amely egy kihalt madárfajtól, a moáktól származik. 

A moafélék vagy moák hatalmasra nőtt, röpképtelen madarak voltak, amelyek egykor Új-Zéland szigetein éltek, azonban többszáz éve teljesen kihaltak.  

A kutatók nyilvánossága hoztak egy fotót a feltárt leletről, amely hatalmas szenzációt váltott ki az online nyilvánosság körében, mivel a több mint 3300 éves madár karmai körül jól láthatóan még mindig van épen maradt húszövet és csont, a tudósoknak így lehetőségül nyílt számos vizsgálat elvégzésére.

A hússal borított karomról készített kép nemrég ismételten a figyelem középpontjába került az interneten, mivel a testrész úgy néz ki, mintha egy tudományos-fantasztikus történetből került volna elő.

A Twitteren még Mark Hamill is kommentálta a különös jószág megmaradt végtagjáról készült fotót:

„Már elnézést, de felismerem egy rancor karmát, ha előttem van” 

– viccelődött a színész a Star Wars sorozat Jedi visszatér című részére utalva, amelyben az általa eljátszott Luke Skywalker karaktere egy hatalmas, hüllőszerű űrlénnyel ütközött meg. A Pateesának nevezett rancort Jabba a Hutt „háziállatként” tartotta a palotája alatti gödörben.

Ha jobban megnézzük, valóban feltűnő a hasonlóság a moa és a rancor karmai között:


Forrás: starwars.fandom.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás