promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elefántcsontparton teljesen kihalhatnak az elefántok
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az elefántcsontparti vízügyi és erdészeti minisztérium közlése szerint három évtized alatt kevesebb mint felére, 1100-ról 500 körülire csökkent az Elefántcsontparton élő elefántok száma az erdőirtások és a vadorzás együttes hatására.

Nagyon szomorú dologról számolt be csütörtökön az elefántcsontparti vízügyi és erdészeti minisztérium. Az elefántok, Elefántcsontpart emblematikus állatai kihalófélben vannak a nyugat-afrikai országban – írja az MTI. 

Az 1960-as években még 100 ezer ormányos élt az országban, bár akkor még 16 millió hektárnyi erdőség borította az ország területét – emlékeztetett a tárca vezetője, Martial Kouamé Mé.

A miniszter szerint a kakaótermesztés miatt fél évszázad alatt 2 millió hektárra csökkent az erdők területe Elefántcsontparton, emiatt veszélybe kerültek az elefántok utolsó menedékhelyei is. Elefántcsontpartról származik a világ kakaótermelésének 40 százaléka. Csökkentette az ormányosok természetes élőhelyét az ember viharos gyorsaságú terjeszkedése, az urbanizáció is – mondta Martial Kouamé Mé.

Az elefántcsontparti hatóságok 2016-ban akciót indítottak az erdőirtások által különösen veszélyeztetett fajnak, a törpeelefántoknak otthon adó Peko-hegyi Nemzeti Park védelmére. Élőhelyüket itt is a kakaóültetvények terjeszkedése fenyegeti.

A vízügyi és erdészeti miniszter szerint hazájában 208 állatfajt fenyegeti a kihalás. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás