Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Androidos telefonod van? Akkor lehet, hogy téged is lehallgatnak

Androidos telefonod van? Akkor lehet, hogy téged is lehallgatnak

Tech & Tudomány

Androidos telefonod van? Akkor lehet, hogy téged is lehallgatnak

Tech & Tudomány

Promotions 18:58

Hatalmas hibára bukkantak a kiberkutatók az androidos telefonokban, mellyel még a hívások távolról történő lehallgatása is megvalósítható.

Neked is androidos telefonod van? Akkor van egy rossz hírünk, ugyanis a minap a Qualcomm chipekben olyan sérülékenységre bukkantak rá kiberkutatók, amivel könnyedén lehallgathatnak minket. 

A Check Point Research kutatói találtak rá a sérülékenységre, ami a becslések szerint a világon forgalomban lévő androidos készülékek mintegy 40 százalékát érint. A hiba hátterében a Qualcomm egyik chipjével kapcsolatos probléma áll, amelyet kihasználva a hackerek távolról is képesek lehetnek kiolvasni a készüléken lévő SMS-eket, de a hívások is lehallgathatók általa.

- írja a HVG

A Qualcomm chipeket előszeretettel használják olyan nagy cégek, mint a Samsung, a Xiaomi és az LG. A chipgyártó egyébként már értesítette a partnereket, és készíti is a szükséges frissítéseket. Az Android Police szerint a Samsung például már lépett is az ügyben, egyből kiadta a nélkülözhetetlen szoftverváltozatokat, így a legtöbb készülék védettnek tekinthető a Qualcomm szempontból.

Azt aztonban fontos megjegyezni, hogy a frissítéseket a felhasználóknak kell végrehajtaniuk annak érdekébe, hogyha el szeretnék kerülni, hogy lehallgassák őket. Aki Samsung-ot használ akár már ma is lefrissítheti a mobilját. 

 

Borítókép: Profimedia