promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dr. Rusvai Miklós szerint lehet, hogy már ebben a hónapban levehetjük a szájmaszkot
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha sok ember beoltatja magát, akkor talán még a negyedik hullámot is elkerülhetjük.

Folyamatosan oldja fel a szigorításokat a kormány, ahogy nő a beoltottak száma, de az ötmilliótól még nagyon messze vagyunk. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt ígérte, ha meglesz az ötmillió beoltott, akkor onnantól szabad utat engednek a lakodalmaknak és fesztiváloknak valamint a kórházi látogatási tilalmat is feloldják.

Van olyan fesztivál, ami erre már nem tudott várni, például a Sziget is úgy döntött, hogy csak 2022-ben tér vissza.

 [[cikk1]]

Közben dr. Rusvai Miklós ellátogatott az RTL Klub Reggeli című műsorába, ahol beszélt a jelenlegi helyzetről. A virológus szerint még tart a járvány, de nem vagyunk messze a végétől.

„Továbbra is tartom azt, hogy május végére a harmadik hullám lecseng. Tehát ha előbb nem, akkor az iskolaév végén, június közepén remélem, hogy a maszkot levehetjük és a nyáron már gondtalanul tölthetjük az időt. De ehhez több oltást kellene beadni. Jó lépés az, hogy most már a fiatalok is olthatók, jó lépés az, hogy vannak már szabadon elérhető vakcinák. Reméljük ezeknek a köre egyre jobban bővül majd. Igazából az lenne a jó, ha elérnénk júniusra ezt az ötmilliós számot”

- mondta a műsorban Rusvai.

A virológus nem tartja annyira vészesnek, hogy sokan még nem adatják be a második oltást. Itt ugyebár az AstraZeneca vakcinája a főszereplő, aminél sokan gondolkodnak, hogy most adassák be maguknak, vagy később. Szerinte már az AstraZeneca első adagja is 85 százalék körüli immunitást ad. Hozzátette, hogy kell a második oltás, de egyáltalán nem baj, ha azt valaki jóval később adatja be, mert őszre, amikor újra felerősödhet a vírus, akkor védettebb lehet.

Rusvai hozzátette, hogy ha az oltások száma ilyen ütemben növekszik, akkor szerinte el tudjuk kerülni a negyedik hullámot, de ehhez az kell, hogy őszre elérjük a 8 millió számot, ami nem kevés.

A virológus elmondta azt is, hogy egyetért a védettségi igazolvány bevezetésével, amíg tart a járvány.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás