promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nézd meg, hogy örülnek azok az űrhajósok, akik 168 nap után végre visszatérhettek a Földre! – videó
Borítókép:  A landolás után / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

168 nap után végre visszatért a Földre a NASA és a SpaceX Crew Dragon Resilience nevű űrhajójának legénysége, az örömük pedig azonnal látható volt.

Hatalmas örömhírt közölt a NASA, ugyanis a SpaceX Crew Dragon Resilience nevű űrhajója helyi idő szerint hajnali 2 óra 56 perckor épségben földet ért. Nem csupán a feszült mérnökcsapat és az izguló nézők, de a 4 fős legénység (Victor Glover, Mike Hopkins, Shannon Walker és Soichi Noguchi) is fellélegzett, hogy minden rendben zajlott, és biztonságban vízbe csapódtak Florida mellett.

Az űrhajósok 168 napot töltöttek a világűrben, ami alatt összesen 2688 alkalommal kerülték meg a Földet, és pontosan 71.242.199 mérföldet, azaz több mint 114 millió kilométert utaztak – így nem véletlen, hogy csak úgy kicsattantak örömükben, mikor végre hazaértek, és újra friss levegőt szívhattak.

Külön érdekesség, hogy az Apollo 8 1968-as visszatérése óta ez volt az első olyan eset, hogy az Egyesült Államok egy űrhajója emberekkel a fedélzetén este, sötétben csobbant vízbe landoláskor, szóval ilyen szempontból is történelmi jelentőségű volt a NASA és a SpaceX missziója.

Íme a földet érés pillanatai:

Egy kis örömtánc:

Itt pedig a legénység mosolygós, boldog arcai:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás