promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szörnyű dolgokat jósoltak 2021-re, de mi vált eddig valóra ezekből?
Borítókép:  Profimeda
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A világ folyamatosan az apokalipszis ölelésében éli mindennapjait, hála az elképesztő teóriagyárosoknak.

Hiányzik az életünkből a természetfeletti, túlzottan racionális és kiszámítható a létünk a 21. században, épp ezért az összeesküvés-elméletek és vad teóriák, többek között a világvégével kapcsolatos elméletek a fénykorukat élik. Nincs olyan hét, hogy ne lehetne beszámolni újabb és újabb nagy bejelentésekről.

Szerencsére eddig mindegyikről kiderült, hogy téves jövendelések voltak.

Az elméletgyártó iparosok egyik kedvelt könyve a 16. században élt francia asztrológus és filozófus, Nostradamus műve, a Próféciák, amely 1555-ben látott napvilágot, és olyan nagy kiejelentésekkel operál, amelyek sokakat megihletnek a világvége eljövetelét illetően. Szinte mindent bele lehet látni ezekbe a tekervényes féligazságokba, így pedig Nostradamus szelleme örökké a Földön kísért majd, ha jóslatokról kell beszélni vagy éppen egy kattintásvadász cikket kell írni.

Decemberben és januárban általában megjelennek cikkek, amelyek elmondják Nostradamus alapján, hogy mi várható a következő évben, illetve összegzik, hogy mik következtek be az adott évben, amelyeket a francia bölcs már korábban megmondott.

2021-re a járvány miatt még a korábbiál is jobban pörögtek Nostradamus jóslatai, aki többek között gazdasági apokalipszist, a tőzsdék összeomlását, a keleti félteke nagy háborúját, robotok uralta világot, valamint földrengéseket és hurrikánokat jósolt.

Kép: Profimedia

Immár májust írunk, de nem igazán vált valóra eddig semmi efféle. És nagyon nincsenek is kilátásban hasonló dolgok, egyedül a földrengések igazolódtak be a nostradamusi jóslatokból, Horvátországban elképesztő károkat okozott a szerencsétlenség.

Amúgy Nostradamus legerőteljesebb idei jóslata - legalábbis, amit a teoretikus kiolvastak belőle - a Nyugat és a Kelet összecsapására vonatkozik.

És hogy olvasnak ezek az elméletgyárosok? Mutatunk pár példát, a lényeg természetesen az, hogy a legtöbbször a nagy történés után mutatnak rá arra, hogy ez meg volt jövendölve. Nostradamus nyelvezete szándékosan bonyolult, és direkt többértelmű is.

1. II. Henrik halála

Ez a jövendölés tette őt nagy jóssá, mondhatni ez dörrentette be a karrierjét, hiszen 4 év múlva szinte pöccre pontosan bejött a jóslata. Mint 1555-ben írta:

"Egy félszemű lesz a király / A fiatal oroszlán legyőzi majd az idősebbet a küzdőtéren / Az aranyos sisak alatt kiszúrja a szemét / Majd az idősebb iszonyú halállal pusztul el"

II. Henrik halálát 1559-ben egy lovagi tornán egy sisakját átfúró dárda okozta, amely meg is vakította az egyik szemére. Dehát ki gondolta volna ezt előre?

2. Adolf Hitler tombolása

Sokan úgy gondolják, persze utólag, hogy ez a pár sor Hitlerre utal:

"Éhségtől dühödt vadállatok fognak átúszni a folyókon / a csatatér nagyobb része Hister ellen lesz / vasketrecben vonszolják a nagy embert, míg / Németország gyermeke semmit sem tart tiszteletben" 

3. John F. Kennedy meggyilkolása 1963-ban

Ebben a sorban pedig a merényletet látják sokan:

"a mennydörgés napján egy hatalmas csapás teríti le a nagy embert"

(Forrás: Express, Múltkor,Femcafé)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás