promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most megnézheted, hogy mennyit ér a használt laptopod
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Olykor nehéz felmérni egy használt notebook árát, de egy weboldal megpróbál nekünk segítséget nyújtani ebben.

Arról már teljesen felesleges vitatkozni, hogy laptop vagy notebook, mert a két szó gyakorlatilag összefolyt a köznyelvben. Sőt, ahogy fejlődünk, már megjelentek az úgynevezett gamer laptopok illetve ultrabookok is.

Jómagam igazából csak azért nem vásároltam használtan laptopot életemben, mert a munkaeszközömről van szó, de egyértelműen ki lehet fogni jó vásárokat, ha ügyesek vagyunk. Érdemes számítástechnikai boltoktól vásárolni, mert lehet picivel drágábban adják a használt notebookokat, de tesztelik az eszközt, kitakarítják, és amelyik alkatrésznél úgy érzik, hogy nagyon elhasználódott, azt ki is cserélik – a megbízható üzletek még valamennyi garanciát is vállalnak a használt gépekre.

Különböző portálokon gyártói garanciával együtt is kifoghatunk laptopokat, mert akad olyan ember, aki megunta a régit, vagy pár hónapon belül rájön, hogy igazából nem is ilyet akart venni.

Nehéz egy laikusnak belőni, hogy mennyi lehet a notebookja értéke, ha meg akar tőle szabadulni, de ebben segít egy honlap kalkulátora, ami nagyjából kiszámolja a gép eladási, valamint a bolti beszámítási árát.

Én először az új laptopon teszteltem, amitől természetesen nem szeretnék megválni. Ha a boltban ezt 225 ezerért számítanák be, hát ki is tépném az összes hajamat. Az eladási ára az nagyjából stimmelt, szóval ha el akarnám adni, akkor tényleg ennyiért tenném.

A régi laptopom már érdekesebb volt, mert ott nehezebben lehetett beállítani a paramétereket, de a honlap itt is nagyjából remek számításokat végzett – eladási árra 33 ezer, bolti beszámítási árra 21 ezer forintot kalkulált. Ha megválnék tőle, valóban nem kérnék többet.

A kalkulátornak természetesen vannak hiányosságai, de már az is jó, hogy ismeri a Ryzen processzorokat, de azt beállítani már nem tudjuk, hogy hanyadik generációról beszélünk. A videókártyánál valószínűleg arra kattint majd a többség, hogy nincs a listában. 

Mindenesetre egy laikus könnyen ki tudja számítani, mennyit érhet a notebookja, mielőtt beviszi a boltba. A kalkulátort ide kattintva éritek el!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás