promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Miért vásároljunk iPhone 12 okostelefont?
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Azok számára, akik szívesen csatlakoznának az 5G-hez, vagy a legmodernebb kameratechnikával készítenek felvételeket, az iPhone 12 nekik jó vétel lehet.

A kialakítása teljesen futurisztikus és ez okostelefon az iPhone 12 Pro, az iPhone 12 mini és az iPhone 12 Pro Max sorozat tagja. Cikkünkben az érvek és ellenérvek alapján vizsgáltuk meg az iPhone 12 mobiltelefont.

Amiben az iPhone 12 a nyerő

Az Apple iPhone 12 az első, amely 5G-csatlakozást kínál, rendkívül lendületes letöltéssel és streameléssel büszkélkedhet a 4G-nél sokkal gyorsabb hálózaton keresztül. Nézzük, hogy még miben verhetetlen ez az eszköz:

  • Karcsúbb, könnyebb kivitel. Az iPhone 12 az eddigieknél sokkal keskenyebb megjelenésű.

A 12-es verzió lapos fém élei derékszögű szegélyekkel rendelkeznek, ellentétben az ívelt típusokkal.

  • A leggyorsabb okostelefon chip. Az Apple A14 Bionic chipje megelőzte az előző A13-at, mint a világ legjobb processzorát, ezáltal a kiterjesztett valóságot is megtapasztalhatjuk.
  • Továbbfejlesztett kamera funkciók. Az iPhone 12 új perspektívát kínál ad kamerákhoz, köztük a Dolby Vision HDR videófelvételt akár 60 kép / mp-ig, a jobb zoomtartományt, valamint az iPhone 12 Pro és a 12 ProMax segítségével a LiDAR szkennert éjszakai módú portrékhoz, valamint gyorsabb autó fókuszt gyenge fényviszonyok mellett.
  • Betonbiztos előlap: Az Apple úgynevezett Ceramic Shield előlapja négyszer jobb esésbiztonságot mutat, mint a gyártó korábbi termékei.
  • Ellenáll a víznek: Az iPhone 12 a vízállóság szempontjából továbbfejlesztett, és mostantól akár 6 méteres maximális mélységet is jól bírja körülbelül 30 percig (szemben az előző széria 4 méteres mélységével.)
  • MagSafe gyorstöltés: Az eddigi iPhone-októl eltérően az új iPhone 12 telefonok teljesen kompatibilisek a MagSafe tartozékokkal és a vezeték nélküli töltőkkel. Ez a különleges tok az árnyékolás miatt nem károsítja a bankkártyánkat, így biztonságosan használható.

Az iPhone 12 hátrányai

Annak ellenére, hogy a legjobb lefedettséget kínálja az egész világon, az 5G nem érhető el mindenhol, Magyarországon szintén kiépítés alatt van a teljes hálózat, ezért ez a lehetőség nem mindenki számára lehet plusz dolog az előző iPhone eszközökhöz képest.

Azzal ugyan sokan tisztában vannak, hogy az Apple okostelefonok nem olcsók, viszont ez a modell meglehetősen drága, közel 400 ezer forintért juthatunk hozzá egy 64 GB-os készülékhez, amely nem tartalmazza a töltőkábelt és a fülhallgatószettet sem. Ilyenkor lehet azon elgondolkodni, hogy valóban érdemes-e lecserélni a korábbi iPhone-t. Ez mindig egyéni döntés kérdése, ha szerencsénk van az online áruházakban kapunk kedvezményt, célszerű böngészni a honi ár-összehasonlító oldalakon, ahol több üzlet kínálatából választhatunk.

  • Nincs érintésazonosító. Az iPhone 12 ismét csak a Face ID-t kínálja, ami bosszantó lehet a felhasználók egy részénél, mivel a koronavírus helyzet miatt elterjedt a maszk viselése. Azonban erre az Apple egy frissítéssel megoldást kínált, Apple Watch segítségével, amennyiben a két eszköz megfelelő távolságra van egymástól, a telefon felold maszk viselése esetén is.
  • Az üzemidő tekintetében nem történt jelentős előrelépés: az iPhone 12 Pro 17 órás üzemideje rosszabb, mint a 11 Pro 18 órás élettartama.

A 12-es sorozat leghosszabb akkumulátor-időtartama közel 20 óra.

Döntés előtt

A fentiek tekintetében elmondhatjuk, hogy az iPhone 12 tulajdonképpen legfontosabb jellemzője az 5G-csatlakozás, így a 12-es sorozat minden típusa hasíthat majd ezen a hálózaton, már ahol elérhető. A 12 Pro és a Pro Max magában foglalja a LiDAR („lézer alapú távvezérlési funkció”) szkennert, amely vonzó lehetőség mindenki számára, aki elkötelezett a tökéletes fényképek készítése mellett. Ennek ellenére egyesek csalódhatnak abban, hogy az akkumulátor élettartama alig javult, vagy a kamerák jelentősebb fejlesztése csak a csúcsmodell, iPhone 12 Pro Max esetén történt meg. Másrészről a beépített adatvédelem gondoskodik használója biztonságáról, és azt sem szabad elfelejteni, hogy az iPhone készülékeket nagyon ritkán támadják meg a zsarolóvírusok vagy adathalászok.

A gyors elhatározásban továbbá segíthet, ha jó alaposan körülnézünk az online üzletekben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás