promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezek a magyarok nem kérnek az oltásból - fura dolgok derültek ki
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elgondolkodtató dologra derítettek fényt.

A G7 gazdasági portál készített egy riportot, amelyből érdekes és fura tények derültek ki. Mindenesetre az is igaz, hogy nagyon kis mintán történt a feldolgozás épp ezért nem tekinthető reprezentatívnak a felmérés. Ettől függetlenül az eredmény elgondolkodtató.

A G7 újságírója kétkezi dolgozókkal és fizikai munkásokkal készített kisebb interjúkat, és azt találta, hogy a körükben sokkal nagyobb az oltáselutasító attitűd, mint például a szellemi foglalkozásúaknál. 50 megkérdezettből 25 elutasítja az oltást, 10 pedig hezitál, a körükben pedig mindössze egy olyan ember van, akit be is oltottak a vakcinával. 

A KSH adata szerint amúgy Magyarországon a lakosság 58 százaléka tervezi az oltást, illetve már át is esett rajta, és csak 20 százalék az, aki elutasító.

Egyáltlaán nem vírustagadásról van szó, hiszen a lap által megkérdezettek egyrészről úgy indokolják döntésüket, hogynem hisznek a vakcina hatékonyságában, illetve tartanak a "potenciális" mellékhatásoktól is, miközben azt is megjegyezték, hogy szerintük a mutációk létrejötte is feleslegessé teheti az oltás hatékonyságát.

A riportalanyok a média hisztériakeltését is károsnak ítélték, és ez is hozzájárult a bizonytalanságukhoz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás