promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Müller Cecília fontos dolgot jelentett be a kínai vakcinával kapcsolatban
Borítókép:  koronavirus.gov.hu
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Közben a kínai járványügyi hatóság vezetője azt mondta, félreértették, amit a vakcinák hatékonyságáról mondott.

A kínai járványügyi hatóság vezetője nem olyan rég közölte, hogy a sajtó kiforgatta a szavait, amit a kínai vakcináról mondott az egyik konferencián. Tudósítások szerint arról beszélt, hogy azok kevésbé hatékonyak, mint a nyugati, modern technológián alapulók.

Gao Fu közben már hozzátette, hogy ezt általánosságban értette, hogy a világon forgalomban lévő vakcinák hatékonysága néha magas, néha pedig alacsony.

Az az igazság, hogy ezen nincs mit kiforgatni, mert létezik egy táblázat, ami megmutatja, hogy a Sinopharm nevezetű oltás hatékonysága például 78-79 százalék, míg a Pfizeré 95. Nem meglepő, hogy Fu-nak egy kínai párt által felügyelt lapban kellett újra nyilatkoznia.

A kínai járványügyi központ vezetője azt már komolyan gondolta, hogy a kínai hatóságok egy harmadik oltással vagy a különböző vakcinák kombinálásával javítanának a hatékonyságon.

Müller Cecília erre reagálva kijelentette, hogy nincs semmi ok arra, hogy a magyar hatóságok változtassanak a kínai vakcina oltási rendjén. Az országos tisztifőorvos, Müller Cecília szerint, ha a gyártó kéri, akkor változtatnak majd.

Boldogkői Zsolt virológus az RTL Híradónak múltkor azt nyilatkozta, hogy a kínai vakcinának előnye lehet az, hogy elölt vírust használ, mert ez valószínűleg jobban védhet a mutánsokkal szemben.

A mai napon, azaz kedden megérkezik a Johnson and Johnson vakcinája is Magyarországra, amiből egy dózis is elég. A Janssen 66 százalékos hatékonyságú az eredeti koronavírussal szemben, de állítólag a mutánsok ellen jóval hatékonyabb.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás