Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Három pénisszel született egy kisbaba

Három pénisszel született egy kisbaba

Tech & Tudomány

Három pénisszel született egy kisbaba

Tech & Tudomány

BV 21:01

Történelmet írt egy csecsemő, aki három hímtaggal született Irakban. Állapota gyorsan felhívta az orvosszakértők figyelmét, a világon most először dokumentáltak triphalliával (három pénisszel) született gyereket.

Nemrég egy esettanulmány foglalkozott az iraki csecsemővel, aki a szupernumerikus péniszek extrém formájával született.

A szupernumerikus péniszek állapota egy rendkívül ritka veleszületett rendellenesség, amely a pénisz megismétlődésével jár. Eddig csupán diphaliás (2 hímtaggal született) eseteket jegyeztek fel, ez az állapot is azonban 5–6 millió csecsemőből mindössze egyet érint, és ezidáig összesen közel 100 ilyen esetről volt az orvostudománynak csupán tudomása 

– olvasható az International Journal of Surgery Case Reports nevű szaklapban.

Az egyik ismert diphaliás eset a DoubleDickDude néven ismertté vált férfihez kötődik, aki ugyan állítólag kamaszkorában gondolkodott azon, hogy eltávolíttatja az egyik hímtagját, végül letett róla.

A három pénisszel született gyermek esete azonban ezidáig egyedülálló a történelemben.

A csecsemő állapotát először 3 hónapos korában észlelték az orvosok, miután a szülők észrevették, hogy a herezacskón péniszekre hasonlító duzzanatok, furcsa kitüremkedések jelentek meg.

A két apró, „extra” péniszről végül kiderült, hogy egyikben sincs húgycső, így eltávolították őket. Az eljárás szerencsére nem okozott semmilyen problémát, a kisfiú a későbbiekben teljes és normális életet élhet, azt viszont még most sem tudni, mi okozhatta a rendellenességet.

Sajnos a veleszületett rendellenességekkel élő csecsemők általában rövidebb életet élnek, mint az átlagemberek, ezért a triphalliás gyermekért felelős orvosi csapat nyomon fogja követni a gyermek fejlődését, miután eléri a pubertáskort.

Borítókép: Profimedia