promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
LG okostelefonod van? – Akkor van egy rossz hírünk
Borítókép:  Illusztráció / ProfiMedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Komoly üzleti döntést hozott az LG, ugyanis kiderült, hogy a világhírű márka júliusban kiszáll a mobiltelefonok piacáról, és inkább másba fekteti az erőforrásokat.

Az LG már hosszú ideje fontos szereplője a mobiltelefon-piacnak, és ezt az is bizonyítja, hogy 2013-ban a harmadik legnagyobb okostelefon-gyártónak számított a vállalat. Az utóbbi években viszont akkora lett a verseny, hogy sajnos nem bírta tartani a tempót, és állítólag 4,5 milliárd dollár (nagyjából 1381,5 milliárd forint) vesztesége volt. Csupán a piac 2 százalékát birtokolta a telefonjaival, így most egy nehéz, de annál megalapozottabb döntést hoztak a vezetők.

Az LG bejelentette, hogy július végén kivonul az okostelefon-piacról, és inkább más részlegekbe fekteti az erőforrásait. A tervek közt szerepel, hogy az okosotthon-eszközök, mesterséges intelligencia, elektromos járművek és egyebek közt a robotika területén folytatja tovább az itt elkezdett munkát, ami kiterjed még a 6G-re is.

Az okostelefon részleg volt az LG legkisebb egysége, ami a bevétel mindössze 7,4 százalékát hozta. A vállalat tavaly 28 millió telefont szállított, míg a Samsung 256 milliót, szóval teljes mértékben érthető, miért született meg ez a komoly döntés, hiszen a konkurencia egyre erősebb lett, és már nem érte meg versenybe szállni.

Az LG a jelenlegi raktérkészletét továbbra is értékesíteni fogja, a készülékekre pedig ugyanúgy érkeznek majd frissítések, és az ügyfélszolgálat is üzemelni fog – de az még kérdéses, hogy pontosan meddig.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás