promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ma 3 éve hunyt el Stephen Hawking – Íme 10 remek idézet a világ egyik legokosabb emberétől!
Borítókép:  Stephen Hawking / Frederick M. Brown / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Stephen Hawking életének 76 éve alatt szinte megváltoztatta a világot, halálának harmadik évfordulóján pedig most összeszedtünk tőle pár igazán maradandó idézetet.

Az emberiség egyik leghíresebb és legfontosabb elméleti fizikusa, Stephen Hawking 1942. január 8-án született, és 2018. március 14-én hunyt el. 76 év alatt nagyban hozzájárult a fekete lyukakról, a világegyetem kialakulásáról, és egyebek között az időutazástól alkotott ismereteinkhez, de életét megkeserítette a Lou Gehrig-kór, ami miatt 1969-ben tolószékbe kényszerült, 1985 után pedig elveszítette beszédképességét. Rengeteg ikonikus mondat fűződik a nevéhez, amiből most a halálának harmadik évfordulóján kiválogattunk 10-et:

1.

„Ha találkozol valakivel egy másik bolygóról, és az a bal kezét nyújtja feléd, meg ne fogd. Lehet, hogy antianyagból van, és mindketten egy hatalmas fényfelvillanás kíséretében eltűntök”

2.

„Észrevettem, hogy még azok az emberek is, akik azt állítják, hogy minden előre elrendeltetett, és azon semmit nem változtathatunk, körülnéznek, mielőtt átmennének az úttesten”

3.

„Mi csak fejlett majomfajta vagyunk egy átlagos csillag egy kisebb bolygóján. De mégis értjük a világegyetemet. Ez tesz bennünket valami nagyon különlegessé”

4.

„Csak a lúzerek, az örök vesztesek hivalkodnak az IQ-jukkal”

5.

„Amikor legközelebb valaki panaszkodik, hogy hibáztál, mondd neki, hogy ez jó dolog is lehet. Hiszen tökéletlenség nélkül nem létezhetnénk”


Kép: Stephen Hawking / Jemal Countess / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

6.

„Bár nekünk, emberi lényeknek fizikai korlátaink vannak, szellemünk szabadon bejárhatja az egész világmindenséget”

7.

„Nem lenne nagy dolog az univerzum, ha nem olyan embereknek adna otthont, akiket szeretsz”

8.

„A civilizáció hajnala óta, az ember arra vágyik, hogy megértse a világ alapjául szolgáló rendet. Kell hogy legyen valami nagyon különleges az univerzum határainak természetében. És mi lehetne különlegesebb annál, mint hogy nincsen határ. És nem lehetnek határai az emberi törekvésnek sem. Mindannyian mások vagyunk. Akármilyen rossznak tűnik is az élet, mindig lehet tenni valamit, célba lehet érni. Amig van élet, van remény”

9.

„Még ha fel is fedeznek a jövőben valamilyen más elméletet, akkor sem hiszem, hogy az időutazás bármikor is megvalósulhat. Ha megvalósulhatna, akkor mostanra már elözönlöttek volna bennünket a jövőből érkezett turisták”

10.

„A csendes embereknek vannak a leghangosabb gondolataik”

Forrás: Citatum, Monsooninfo, SzeretlekMagyarország.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás