promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezek a telefonok taroltak 2020-ban
Borítókép:  www.omdia.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ismét az Apple a legnépszerűbb a mobiltelefon piacon, a Samsung és a Huawei sem tudott labdába rúgni. 

Az Omdia elkészítette 2020 legtöbb darabszámban eladott okostelefonjairól szóló listáját. A top 10-es rangsor megmutatta, hogy tavaly is az Apple tarolt a leginkább. Az iPhone 11 lett a múlt év legnépszerűbb okostelefonja, közel 64,8 millió készüléket sikerült eladnia az Apple-nek. A második legnépszerűbb pedig az iPhone SE (2020) lett, 24,2 milliós darabszám mellett.

A dél-koreai óriásvállalat, a Samsung csak középkategóriás, illetve olcsóbb mobiltelefonokat tudott nagy mennyiségben eladni: ezek között volt például a Galaxy A51, a Galaxy A21s, a Galaxy A01, vagy a Galaxy A11. Ezen készülékek ára nagyjából 115 és 269 dollár között mozgott. A Samsung az előbb felsorolt négy készülékből csaknem 75 millió példányt adott el, az Apple a top 10-ben szereplő 5 iPhone-ból viszont 143,6 milliót.

A Xiaomi egyik legkelendőbb készülékéből, a Redmi Note 9-ből 15 milliót sikerült a vállalatnak értékesíteni, mintegy 2,4 milliárd dollár értékben – írja a phonearena.com. A top 10-ben szereplő iPhone-okból azonban 112,9 milliárd dollárnyit szállítottak le világszerte, így érthető, hogy miért akkora sláger az Apple név.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás