Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Tudtad, hogy egy magyar vállalkozó készíti a Forma 1-es pilóták mobilházait?

Tudtad, hogy egy magyar vállalkozó készíti a Forma 1-es pilóták mobilházait?

Tech & Tudomány

Tudtad, hogy egy magyar vállalkozó készíti a Forma 1-es pilóták mobilházait?

Tech & Tudomány

Héjja Krisztián 18:58

A Békés megyében élő - és dolgozó Pölöskei Tibor története a magyar sikertörténetek között is unikális, hiszen egy korábbi floridai kiruccanásnak köszönheti, hogy az élete teljesen megváltozott, sőt mára már olyan komoly referenciákkal is büszkélkedhet, minthogy az általa készített modulházak szolgálják a Forma 1-es pilóták kényelmét és pihenését a monacói nagydíjon. 

Na, de ne szaladjunk ennyire előre. Tibor története a mobil - és modulházak kapcsán körülbelül húsz éve kezdődött, amikor egy amerikai, egészen pontosan floridai nyaralás során elkápráztatta őt a kertvárosi könnyűszerkezetes házak sokszínűsége. Elmondása szerint azonnal beleszeretett a gyorsan elkészíthető, praktikus és innovatív lakhelyekbe,

így pedig a nyaralásból egy jóval hosszabb tanulmányút kerekedett, mely végére olyan technikát sajátított el, amelyet elsőként hozott el hazánkba.A többi pedig már egy kitartó, alázatos ember sikertörténete, hiszen Tibor maga is kiválóan ért a fa megmunkálásához, így a kezdeti, első lépésektől a mobil otthonok kulcsátadásig felügyeli a munkát, amelyet precíz pontossággal végez csapata társaságában. Az eleki telephelyükön járva mi is bepillantást nyerhettünk a vállalkozó munkájába és természetesen ha már ott voltunk, meg is kérdeztük, a két évtizedes múlt mely pillanataira a legbüszkébb: 

Minden egyes modulházra örömmel tekintek, hiszen egyedileg készülnek el, s a legfontosabb, hogy otthonokat teremtsünk. Talán két dolgot emelnék ki, az egyik, hogy egy francia cég megkeresésére mi gyártottuk a Forma 1-es pilóták számára a monacói nagydíjon a mobilházakat, továbbá, hogy egy ausztriai síparadicsomban egy hegy tetejére telepítettünk házat, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a szemközti pályán síelőkre. Mondanom sem kell, mindenki el volt ragadtatva! 

– mesélte el nekünk büszkén Tibor. 

Borítókép: F1-fansite.com