promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Rejtély az Antarktiszon: hatalmas ősi állat tetemét találhatták meg az olvadó jég alatt - videó

Rejtély az Antarktiszon: hatalmas ősi állat tetemét találhatták meg az olvadó jég alatt - videó

Borítókép:  Maria Michelle / Pixabay.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions

A fura kinézetű állatról készült képeket feltették az internetre, így azonnal elkezdődött az eredetéről szóló diskurzus.

Biztosat egyelőre nem tudni, minden csak feltételezés. A képeket az Express publikálta.

Az Antarktiszon olvad a jég, ez nem újdonság, egyesek viszont az olvadó jég hatására azonnal kutatásokba bocsájtkoznak, hogy valami nagyon régit, ősit találjanak a fagy birodalmában. Az antarktiszi priramisokról szóló történetek ezeknek a nagy kutatásoknak az eredményei.

Sokan azonban valami egykoron élő tetemét vagy éppen jégbe fagyott egészét is szeretnék megtalálni. A kutakodók a Google Maps-et használják elsődleges forrásként, most pedig tényleg találtak valamit, amit fel is tettek egy Youtube-csatornára, ahol a kommentszekcióban azonnal heves vitát váltott ki a felfedezés értelmezése.

A műsorvezető szerint egy közel hatméteres állatról lehet szó, sőt, igazából egy ősi dinoszaurusz maradványaira bukkanhattak a felfedezők

- állítja a csatorna tulajdonosa, Michael Bradbury.

Sok hozzászóló szerint viszont az összesküvés-elmélet hívők megint túllőttek a célon, és egy semmiségből megint hatalmas felfedezést csiholtak, miközben nem történt semmi. Egy biológus hozzászóló állítja, hogy igazából egy oroszlánfóka csontvázáról vagy teteméről lehet szó.