promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha jön a világvége és a zombik, ezen a helyen van a legtöbb esélyed a túlélésre, írd fel magadnak!
Borítókép:  Nathan Wright / Unsplash.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Írjátok fel magatoknak, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen kapkodni meg keresgélni!

Egyszer biztos, hogy el fog jönni a világvége, azt ugyan még nem tudjuk, hogy milyen formában, de erre is láttunk elég forgatókönyvet, hála az álomgyárnak és a fantasy nagy mestereinek. Erre az eshetőségre pedig mindenkinek kell egy terv, hogy hova meneküljön, ha a Vég kopogtat az ajtón.

Egy zombiapokalipszis, amely annyit jelent, hogy egy világjárvány megferőzi az emberiség nagy részét, és a fertőzöttek majd megfertőzik a többi földlakót is, szinte már a mindennapjaink része. 

És ha már ennyire velünk van, a tudósok megviszgálták, hogy melyik lenne a legalkalmasabb hely a túlélésre, persze mindezt Amerikában tették.

Szerinted mi jött ki? Egy kocsma, mint egy rakat angol zombis filmben, vagy éppen egy bevásárlóközpont, mint megannyi amcsi szuperprodukcióban?

Nem.

Ha egy utolsót szeretnél legelni a sok földi jóból, egy hatalmas lerészegedés vagy egy utolsó nagy zabálás formájában, akkor valószínúleg ezek a választások a legjobbak, de ha a túlélésről van szó, akkor egészen másfelé kell vennünk az irányt. A Cornell Egyetem kutatói pár éve elvégeztek egy kísérletet, hogy mi lenne, ha megtörténne a nagy megfertőződés, egy világjárvány.

Nem lesz megelpő, amit mondtak, de azért rögzítsük: oda kell menni, ahol nagyon kevesen laknak, szinte senki. Távol a civilizáció zajától, valahol a Sziklás-hegységben Montanában vagy Kanadában.

A modelljük szerint, amelyben az USA teljes lakosságát vették alapul, az jött ki, hogy a vidéki Amerika hetekig védve lenne, először a sűrűn lakott nagyvárosok esnének el, majd a ritkán lakott területek jönnének sorban, de ide hónapokig tartana míg elérne a fertőzés.

Ebből kiindulva talán nekünk magyaroknak is kicsit könnyebb dolgunk van, hogy hova meneküljünk, ha eljönnek a zombik.

(via Sciencealert)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás