promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az UFO-kutatókat lázban tartó rejtélyes fémoszlop helyét azonosították
Borítókép:  Utah Department of Public Safety
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem akarták elárulni, hogy hol van, az internet népe a nyomokból megkereste.

Az elmúlt napokban végigszáguldott egy hír a fél interneten, hogy titokzatos fémoszlopokat találtak az utahi sivatag egy eldugott zugában, de a hivatali szervek a pontos helyét, a pontos koordinátákat nem hozták nyilvánosságra, nehogy turizmus induljon el a sivatag közepébe, ahol a minisztérium elmondása szerint ezen kívül nincs is semmi, így félő, hogy egyesek el is tévednének.

Azt szerették volna, ha egyelőre mindenki távol tartja magát a monolittól, ami leginkább úgy néz ki, mintha az Űrodüsszeián felcseperedő Stanley Kubrick-rajongók helyezték volna el azt merő szórakozásból, hogy sokkolják a népet.

A földönkívüli-hívők titokzatos jövevények nyomainak vélik az oszlopot, míg a szkeptikusak szerint itt csupán a 21. századi marketing-gépezet dübörög, és pár nap múlva már jön is a nagy bejelentés, hogy megjelent valami új termék a piacon, amely bevezetőkampányának egyik állomása a fémoszlop illegális kihelyezése a sivatag közepébe. Egy törpe kisebbség pedig azt állítja, hogy az egész egy nagy photoshop-mutatvány.

Egyelőre egy fura sci-fi sztoriban vagyunk, amelynek se vége, sem pedig kezdete nincs. Csak képek vannak.

Lelkes Google Earth-értők a nagy nemmegmondásra munkához láttak, hogy megkeressék a térképen,

hogy akkor hol is van ez a rejtélyes valami?

Közben a Reddit-en is azonnal beindultak a gondolkodástöltetek, és sokan bedobták ötleteiket, hogy szerintük merre kell keresni a monolitot, hatalmas beszélgetés bontakozott ki, és pár óra múlva már be is jelentették, hogy megvan.

A megtaláló, Tim Slane azonban egyelőre nem árulta el a nyilvánosságnak a koordinátáit, először a hivatalos szerveknek írt. De mint elárulta, nem is nagyon szeretné, ha turisták ezrei indulnának el, hogy lefényképezkedjenek az internet újdonsült sztárjával. Szerinte az lenne a legjobb, ha a kormányzat elszállíttatná az érintetlen természet közepéről ezt a betolakodót.

Tim Slane azt is elmondta, 2015-ig nincs nyoma a fémoszlopnak azon a bizonyos helyen, de 2016 októberében már látszik valami, sőt, az is látszik, hogy mielőtt felállították, az alkotók gondosan megtisztították a környezetet, hogy egyszer valaki a magasból észrevehesse a monolitot. Erről viszont posztolt képet is a fórumon, amit a The Verge közölt.

A fotókból inkább azt olvashatjuk ki, hogy itt inkább valamiféle művészeti performanszról lehet szó, és a fémoszlopot nem földönkívüliek helyezték el a sivatagban.

A kutatás viszont jó példa arra, hogy az internet világában már nem lehet eltitkolni ekkora felfedezéseket, még ha a kormányzati szervek úgy is akarják.

2015

2016

Persze ezzel még nem vagyunk beljebb, hiszen nem tudjuk, hogy kik tették oda, vagy miért pont itt emelték fel. Az internetet azonban sűrűn behálózták az elméletek, ahogy már előbb is említettük, a lgtöbben a művész szcénát vélik felfedezni a dolog hátterében, az Art Newspaper például egy 2011-ben elhunyt minimalista művész,

John McCraken egyik híres szobrát hasonlítgatja a fémoszlop formáival és kiképzésével, szerintük valaki az ő művészete előtt tiszteleg ezzel az alkotással.

Kép: Pinterest

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás