promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új remény, hatalmas öröm: kihalás szélén tántorgó állatfajból született utód a Disney állatkertjében – videó
Borítókép:  Nel_Botha-NZ
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Te sem maradhatsz le egy falatnyi cukiságról. Imádnivaló szélesszájú orrszarvú kölyök született Orlandóban – adta hírül a BBC.

Az új jövevény a Disney égisze alatt futó vadasparkként és vidámparként is üzemelő létesítményében látta meg a napvilágot.

Ez a kis jövevény igazi kis reménysugár a veszélyeztetett fajok számára, és főleg a kihalás szélén egyensúlyozó szélesszájú orrszarvúak számára.

A páncélos lurkó amúgy a tizenegyedik fehér orrszarvú, amely Orlandóban, a Walt Disney World Resortban született.

A borjú és az anya egyelőre jól vannak. Az orrszarvúk természetüknél fogva válogatósak, de a borjú egyelőre rendesen szopizik és kötődik is az anyjához 

– áll a park közleményében. 

Manapság a vadon élő szélesszájú orrszarvúak sorsa szinte meg van pecsételve. A mezőgazdaság és az emberi terjeszkedés miatt folyamatosan elveszítik biztonságot nyújtó otthonaikat és élőhelyeiket. Ráadásul az orvvadászok is előszeretettel vadásznak rájuk. Sokan ugyanis azt hiszik, hogy az állatok szarva különböző betegségek gyógyulását segíti elő,

így nagyon kelendőek a piacon. Ez a nézet azonban hibás, és a régi hiedelemvilágból jön, de egyelőre makacsul tartja magát.

Szakértők szerint sajnos az orrszarvú szarvával való kereskedelem jövedelmezőbb üzlet, mint maga a drogbiznisz, ezért a jövőben sem várható, hogy csillapodik a vadászatuk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás