Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Eldőlt, hogy az Amazon beszáll a gyógyszerbizniszbe

Eldőlt, hogy az Amazon beszáll a gyógyszerbizniszbe

Tech & Tudomány

Eldőlt, hogy az Amazon beszáll a gyógyszerbizniszbe

Tech & Tudomány

Héjja Krisztián 11:11

Hosszú előkészítés, és egy kevésbé sikeres próbálkozás után az Amazon bejelentette, hogy beszáll a vényköteles gyógyszerek házhozszállításába. 

Jeff Bezos vállalata ezzel forradalmasíthatja a gyógyszeripart, mely egy nem kisebb, mint évi 4 000 milliárd dolláros üzlet. 

Az e-kereskedelem legnagyobb cége egy sajtótéjékoztató keretein belül mutatta be az Amazon Pharmacy-t, mely egy weboldal és egy alkalmazás is egyben. 

Nem ez azonban a cég első próbálkozása a gyógyszeriparban. A vállalat a PillPack felvásárlásával már próbált meghatározó szereplővé válni a gyógyszer-kiskereskedők között, ez a projekt azonban sikertelen volt. Most viszont kidolgozottabb tervet készítettek, mellyel a vényköteles orvosságok értékesítését is le tudják fedni. Persze, mint azt megszokhattuk, az Amazon mindenekelőtt a vásárlókat tartja szem előtt. 

„Az Amazon Pharmacyt úgy alakítottuk ki, hogy a vásárlókat helyezzük előtérbe, ezzel az Amazon hűséges fogyasztóit kiszolgáljuk egy olyan iparágban, ami időnként zavaró és frusztráló tud lenni”

– mondta el TJ Parker, az Amazon Pharmacy alelnöke és a PillPack társalapítója.

Elemzők szerint az Amazon lépése nem garantálja a piac letarolását. A gyógyszertárláncokat üzemeltető cégek régóta azon a véleményen vannak, hogy a betegek inkább a személyes vásárlást preferálják, már csak a közvetlen gyógyszerésszel történő találkozás miatt.

Vajon ez a piac is át tud alakulni teljesen online-alapúvá?

Borítókép: DENIS CHARLET / AFP