promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Amazon bolttörténelmet készül írni
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Persze semmi sincs ingyen, számlát ugyanúgy kapunk. Lépéseinket rengeteg kamera figyeli a boltban, ahogy azt is, hogy mit veszünk le a polcokról.

Az Amazon Go eddig tesztelési fázisban volt, de mától a nagyközönség számára is elérhető Seattle-ben. Az alapötlet természetesen abból született, hogy mindenki utálja a sort, és ezt bizony meg kell szüntetni.

A bejutáshoz le kell töltenünk a direkt erre a célra kifejlesztett applikációt, ugyanis ezzel csekkolunk be a boltba. Utána már nem kell semmivel se törődnünk, ha akarjuk, levesszük a legközelebbi chipset, berakjuk a táskánkba és már mehetünk is. A rengeteg kamera azt is figyeli, ha valamit nem viszünk el, hanem visszatesszük. Ilyenkor az árucikk automatikusan kikerül a virtuális kosarunkból, vagyis a vásárlásért nem vonnak le pénzt. A lenti videó amúgy szépen be is mutatja az egész dolgot.

A rendszer elvileg tökéletesen működik, de finomhangolásra élesben mindenképpen szükség lesz, és akadnak majd olyan bakik, amit valóban csak a vérbeli vásárlók tudnak majd generálni.

Amint az Amazon megfigyelte valóban jól működik-e a kassza nélküli vásárlás, azután valószínűleg több ilyen bolt is fog nyílni. A konkurencia mindenestre már próbál lépéseket tenni, hogy hasonló dologgal rukkoljanak elő. (Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás