promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő mennyiségű iPhone 12-t loptak el
Borítókép:  LI KAIXIANG / IMAGINECHINA VIA AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A karácsony közeledtével jelentősen megnőtt a telefonvásárlások száma. Kétségkívül az egyik legkelendőbb termék az új iPhone 12, amit többek között az Amazonon keresztül is meg lehet vásárolni. A giga-cég egyik raktárában viszont megfogyatkozott a készülékek száma, mivel öt dolgozó közel félmillió euró értékben lopott el „almás” telefonokat. 

A hírt a spanyol iPadizate oldal hozta le. A magazin arról számolt be, hogy a telefonok a madridi logisztikai központból tűntek el.  

A letartóztatás alatt, a gyanúsítottaknál tíz darab iPhone volt, valamint nagyobb mennyiségű IMEI szám, amiket letéptek a telefonok kiskereskedelmi dobozairól, ezzel is megnehezítve a rendőrségi nyomozást.

A törvénysértőket egy belső nyomozás buktatta le, mivel a többi dolgozónak feltűnt, hogy az iPhone dobozok súlya nem akkora, mint korábban. Ezek után az Amazon rejtett kamerákat szereltetett fel, ami végül a toljavok vesztét okozta. A felvételek alapján megállapították, hogy valóban kicserélték a telefonok dobozait.

A gyanúsítottak közül hármat munkaidő lejárta után, egyet munkaidő előtt tartóztattak le, amíg az utolsó személy, mint cinkostárs feladta magát a rendőrségen. Mind az öt dolgozót azonnal kirúgták az Amazontól és jelenleg bírósági tárgyalásra várnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás