Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Elképesztő mennyiségű iPhone 12-t loptak el

Elképesztő mennyiségű iPhone 12-t loptak el

Tech & Tudomány

Elképesztő mennyiségű iPhone 12-t loptak el

Tech & Tudomány

Héjja Krisztián 21:42

A karácsony közeledtével jelentősen megnőtt a telefonvásárlások száma. Kétségkívül az egyik legkelendőbb termék az új iPhone 12, amit többek között az Amazonon keresztül is meg lehet vásárolni. A giga-cég egyik raktárában viszont megfogyatkozott a készülékek száma, mivel öt dolgozó közel félmillió euró értékben lopott el „almás” telefonokat. 

A hírt a spanyol iPadizate oldal hozta le. A magazin arról számolt be, hogy a telefonok a madridi logisztikai központból tűntek el.  

A letartóztatás alatt, a gyanúsítottaknál tíz darab iPhone volt, valamint nagyobb mennyiségű IMEI szám, amiket letéptek a telefonok kiskereskedelmi dobozairól, ezzel is megnehezítve a rendőrségi nyomozást.

A törvénysértőket egy belső nyomozás buktatta le, mivel a többi dolgozónak feltűnt, hogy az iPhone dobozok súlya nem akkora, mint korábban. Ezek után az Amazon rejtett kamerákat szereltetett fel, ami végül a toljavok vesztét okozta. A felvételek alapján megállapították, hogy valóban kicserélték a telefonok dobozait.

A gyanúsítottak közül hármat munkaidő lejárta után, egyet munkaidő előtt tartóztattak le, amíg az utolsó személy, mint cinkostárs feladta magát a rendőrségen. Mind az öt dolgozót azonnal kirúgták az Amazontól és jelenleg bírósági tárgyalásra várnak.

Borítókép: LI KAIXIANG / IMAGINECHINA VIA AFP

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria