Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Bentley is beadta a derekát

A Bentley is beadta a derekát

Tech & Tudomány

A Bentley is beadta a derekát

Tech & Tudomány

Héjja Krisztián - 2020.11.17. 09:39

Meglepő döntésre szánta el magát a világ egyik legismertebb luxusautó-márkája, a Bentley. A nagy múltú cég bejelentette, hogy 2030-tól csak és kizárólag elektromos járműveket fognak gyártani.

Nem kell megijedni: állítólag a megszokott elegancia, és a pontos kivitelezés maradni fog, viszont a vállalat elérkezettnek látta az időt arra, hogy felvegyék a piaci versenyt a többi gyártóval. Az új technológia fejlesztése 2023-tól kezdődik majd, így a márkának hét éve lesz arra, hogy tökéletes „zöld” autókat hozzon létre. 

Adrian Hallmark, a Bentley Motors vezérigazgatója szerint a vállalat 1919 óta határozza meg a grand tourer luxusautók világát, a fejlődés pedig mindig is a cég fontos része volt.

„Egy évtizeden belül a Bentley egy százéves luxusautó-vállalatból a luxus egy új, fenntartható, teljesen etikus példaképévé fog válni”

– mondta a vezérigazgató. 

A vállalat viszont nem csak ebben újít. Az elektromos kivitelezés mellett a műanyag-semlegességet is el akarják érni, azonban erről még nem adtak ki pontos információkat. Azt viszont elárulták, hogy a közeljövőben a festéshez használt anyagok is környezetbaráttábbá fognak válni.

Borítókép: Bentley Motors