Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Újrahasznosított anyagokból készített telefont egy startup – már kapható

Újrahasznosított anyagokból készített telefont egy startup – már kapható

Tech & Tudomány

Újrahasznosított anyagokból készített telefont egy startup – már kapható

Tech & Tudomány

Héjja Krisztián 06:36

A környezetvédelem, mint kifejezés mára mindennapossá vált. Kevesen gondolnánk, de ma már nem csak a gasztronomiában, a bútorgyártásban vagy az építkezésben fontos a tudatosság, hanem az elektronikai eszközök megteremtésénél is fontos szempont. A Teracube startup ezt tűzte ki céljául. 

A cég nem kisebb dologra vállalkozott évekkel ezelőtt, mint hogy létrehozza az első „zöld” telefonsorozatot. A Teracube már korábban kiadott egy szériát, azonban most új mobilokat készített, mely elmondásuk szerint sokkal erősebb és megbízhatóbb, mint a korábbi változat, de ugyanúgy a környezetvédelem maradt a fő szempont.  

A telefon újrahasznosított anyagokból készült, de nem csak ezért különleges: a dobozában lévő tok biológiailag lebomló anyagokból van, nem jár hozzá felesleges adatkábel, de még töltőfej sem, amellyel a világban egyre nagyobb gondot okozó elektronikai hulladékot igyekeznek csökkenteni. Ehelyett USB-C aljazatot kapott, amely a piacon lévő eszközök szinte mindegyikével kompatibilis.

A cég mindezek mellett extrán hosszú garanciát, négy évet kínál a vásárlóknak. Ezzel akadályozva azt a tendenciát, miszerint sokan évente váltják le a telefonjaikat. Ezt segíti többek közt a könnyen cserélhető akkumulátor is, melyek ha tönkremennek a startup ingyen biztosít újakat a felhasználóknak. 

 A cserélhető akkumulátor azért is hangsúlyos, mert ez ma már nem olyan népszerű a piacon. Ennek legfőbb oka, hogy a cégek zöme nem megbontható házba rakja a készüléket, amelyet így még nehezebb javíttatni.

A Teracube úgy tűnik, hogy új korszakot nyithat a mobilpiacon, és ha egy Apple-t nehezen is, de egyes telefongyártó cégeket könnyen lekörözhet majd. 

Borítókép: PX