promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
10 éves az Apple kultikus telefonja, az iPhone
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Sokan vitáznak melyik is az igazi szülinap, mert a telefont hivatalosan június 29-én kezdték el értékesíteni Amerikában. Ám amikor Steve Jobs bemutatta a készüléket, már akkor megindult az őrület, és a Google keresője szerint rengetegen kezdtek el érdeklődni a telefon iránt. Bár nem az Apple találta fel az okostelefont, de az iPhone egy olyan technikai robbanást generált, amilyen még nem volt. Mindenki úgy jellemezte, hogy az iPod technikája beköltözik egy telefonba. Az akkori készülék 11,6 milliméter vastag, 4 vagy 8 gigabyte tárkapacitású volt és az árát már ekkor sem hazudtolta meg. Az Apple 98, illetve 118 ezer forintot kért el az első modellért. De hát a 2 megapixeles kamerát meg kellett fizetni.

Szinte már történelmi visszaolvasni, miként vezette fel a telefont anno az MTI: „Bár elsősorban a hangátvitelt szolgálja, az iPhone vérbeli "okos" telefon, amely minden funkcióval rendelkezik, amire csak vágytak a fogyasztók: vezeték nélküli internet kapcsolattal, WiFi-vel is rendelkezik például, és mikor érzékelője talál egyet, a készülék automatikusan átáll a sokkal költségesebb mobilhálózatról a WiFi-hálózatra. Az iPhone a rendkívül népszerű, úgynevezett VoIP technológián alapuló ingyenes internetes telefonálásra is alkalmas, hiszen a Skype és a Yahoo Messenger with Voice elnevezésű szolgáltatás egyaránt elérhető vele.”

Meglátjuk az Apple készül-e valami nagyon nagy bejelentéssel erre az évre, ha már ennyire jubileum van. Addig lehet nosztalgiázni, hogy Steve Jobs hogyan mutatja be a történelem egyik telefon darabkáját.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás