Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Mágneses tapasz segíthet a bőrrák leküzdésében

Mágneses tapasz segíthet a bőrrák leküzdésében

Tech & Tudomány

Mágneses tapasz segíthet a bőrrák leküzdésében

Tech & Tudomány

Héjja Krisztián 16:15

Jelenleg is folyik a kísérletezés egy új technológia kidolgozásával, mely segíthet elpusztítani a bőrrák sejtjeit. 

A kutatók első tesztjei különösen jó eredménnyel szolgálnak. A jelenleg is folyó tudományos kísérletek némelyike azt sugallja, hogy bizonyos daganatos betegségeket a tumor sejtjeinek felmelegítésére és elpusztítására szolgáló, mágneses nanorészecskékkel is meg lehet gyógyítani.

A technológia az Indiai Tudományos Intézet tudósainak köszönhető, akik a jelenlegi állás szerint a bőrrák potenciális leküzdéséhez tudtak egy új módszert kifejleszteni.

 Ebben az esetben a nanorészecskéket egy úgynevezett elektrosztatikus szálképzés (electrospinning) nevű eljárással állítják elő, amelyek sebészeti szalagra tapasztva, mágneses mező alkalmazásával felmelegíthetőek. Az eljárás tetszjei eddig sikeresnek bizonyultak.  

Az eredmények ellenére a tudósok türelemre intenek mindenkit. Elmondásuk szerint még sok időbe telhet, mire teljesen kidolgozzák a potenciális megoldást, és klinikai bevezetésre kerülhet. 

A bőrrák kialakulásában komoly szerepet játszhat figyelmetlenség, főleg a nyári napsütéses időszakokban. Még mindig rengetegen vannak azok, akik semmilyen formában sem óvják bőrüket a káros sugaraktól, mondván, hogy ők nem égnek le, csak barnulnak, ami talán igaz is, viszont a később megjelenő szövődményes betegségek sok kellemetlen pillanatot okozhatnak. Mindez elkerülhető lenne egy kis odafigyeléssel és naptej használattal. 

Borítókép: behindthechair.com