Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Rejtélyes fényeket látott a Nemzetközi Űrállomás űrhajósa – videó

Rejtélyes fényeket látott a Nemzetközi Űrállomás űrhajósa – videó

Tech & Tudomány

Rejtélyes fényeket látott a Nemzetközi Űrállomás űrhajósa – videó

Tech & Tudomány

Toronicza Péter 21:42

Ivan Vagner orosz űrhajós még a mai napig nem tudta megfejteni mi is van a videón.

Az orosz űrhajós, Ivan Vagner a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) dolgozik, és az északi fényről csinált videót. Amikor a felvételt visszanézte, fura fényeket látott rajta, amiről mai napig nem tudta eldönteni, hogy mi volt az. Mivel a time-lapse videót jóváhagyták, így nyilvánosságra is hozhatta a felvételeket.

Nehéz lenne, ha nem segítetnénk egy kicsit, de a fényeket a tízedik másodpercnél kell figyelni a a videó bal oldali részén.

A felvételen elég nehéz kiszúrni, de négy egymáshoz közelálló fénypontot lehet látni, amit egyik csillagkép sem produkál. Az Orion az egyik legismertebb, és leglátványosabb csillagkép a déli égbolton, de ott is csak három csillag áll egymáshoz közel, amik ugyebár nem is tűnnek el, vagy csak úgy fel hirtelen.

A videón látni, hogy a fénypontok a semmiből kerülnek elő, majd bújnak a sötétségbe. Vagner persze megkérdezte a követőitől, hogy szerintük mit láthatott, és az ufó hívők azonnal előkerültek.

Persze ésszerű magyarázat is van a dologra. Az egyik az, hogy az orosz asztronauta SpaceX-féle Starlink-műholdakat látta. A másik, hogy valami űrszemét összetorlódott, amire érdekes módon vetült a fény. Szóval ufót, ufókat kiáltani elég elhamarkodott, de a misztikum továbbra is nyitott a videó miatt.

Borítókép: Ivan Vagner / Roscosmos / Sputnik via AFP