promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titokzatos „jéghajót” találtak az Antarktiszon? – videó
Borítókép:  A „jéghajó” / Google Maps (screenshot)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Déli-sarkvidék sokak fantáziáját megmozgatja a titkaival, és most is olyasmit találtak a közelében, amire még egyáltalán nincs biztos magyarázat.

Rengeteg expedíciónak volt tárgya az Antarktisz, hiszen a többnyire zord hőmérséklet és a jégsapka mindig is számtalan kérdést vetett fel a tudósokban. Nemrég egy horrorfilmbe illő leletet fedeztek fel, de mióta bárki számára elérhető a Google Earth, akadt már olyan ember is, aki elvileg egy lezuhant űrhajót vélt felfedezni rajta, szóval mindig van valami.

Most egy MrMBB333 nevű YouTube-felhasználó különös dologra lett figyelmes, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy egy rejtélyes, nagyjából 120 méter hosszú „jéghajót” talált a Déli-sarkvidék közelében – ráadásul szerinte tényleg egy hajóról van szó, mivel jól kivehető a fedélzet, az ablakok és a kémény is.

Természetesen egyből megindultak az összeesküvés-elméletek, hiszen első ránézésre valóban olyannak tűnik, mint egy elhagyott hajótest, amit körbevett a jég. Egyesek szerint titkos kísérletek helyszíne lehet, vagy akár űrlényekhez is köthető az objektum felbukkanása, de persze vannak, akik szerint csupán feltorlódott jégről van szó, és nem kell teóriákat gyártani ezzel kapcsolatban.

Bármi is legyen az igazság, mindenképp izgalmas látványt nyújt a „jéghajó”, amit ezen a koordinátán nézhetünk meg akár mi is:
66°54'16.36"S 163°13'39.03"E

Itt pedig megtekinthető a videó, amit ezzel kapcsolatban készített a felhasználó:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás