Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Megtalálták a Mikulás sírját?

Megtalálták a Mikulás sírját?

Tech & Tudomány

Megtalálták a Mikulás sírját?

Tech & Tudomány

CST - 2020.08.03. 08:08

Szóval, a címet olvasva azt gondolod, hogy valami jeges területen találták meg? Nem! Sőt, itt olyan meleg van, mint kevés helyen a Földön.

Gyerekkorunk egyik legjobb meséje volt, hogy szüleink azt mondták, december 5-én este jön a Mikulás, másnap reggel pedig csokival és ajándékokkal teli csizma fog minket várni az előszobában, esetleg édességekkel telepakolt kis csomag az ablakban. 

Mikulás, azaz Szent Miklós története azonban nem az Északi-sarkon kezdődött. Bár az igazi Mikulást sokan finnek gondolják, aki Rovaniemi városában él. Ez csak marketing.

Így a sírját sem ott kell keresni. A régészek most azt állítják, hogy Törökországban megtalálták a decemberi ajándékhozó sírját, méghozzá egy mediterrán városkában, Demrében, ahol Miklós működése alatt sokat prédikált. Egy templom rejtett, föld alatti kamrájában bukkantak rá feltehetőleg.

Pedig korábban arról szólt a fáma, hogy Miklós csontjait széthordták a nagyvilágban, hogy különböző szent helyeken kegytárgyként állítsák ki azt, így Bariban és Velencében is megtalálható egy-egy csontja. 

A felfedezés tükrében az új elmélet viszont az, hogy pár száz éve mindenkit átvertek, és egy ismeretlen szerzetes csontjait vitték szerte a világban abban a hitben, hogy valójában Szent Miklós darabkáit szállították magukkal.

A leleteket további kutatásoknak vetik még alá a szakemberek,

így az igazság csak jó pár év múlva fog kiderülni.

Borítókép: Elite Readers