promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült, hogy melyik érzékszervünk bírja legtovább a halálunkig
Borítókép:  Illusztráció / Photo by Javier Matheu on Unsplash
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy kanadai kutatás végre választ adott az ősi kérdésre, és bebizonyosodott, hogy melyik érzékszervünk tart ki velünk az utolsó pillanatig.

Az embereket mindig is foglalkoztatta, hogy az élet végső momentumaiban mi történik, hiszen a világunktól való búcsú mindig nehéz és rejtélyekkel teli. Rengeteg kérdést vet fel a dolog, és a legtöbbre még mindig nem kaptunk választ, hiszen nem egyszerű adatot gyűjteni a témában. Most viszont egy kutatásnak köszönhetően kiderült valami fontos, ami sok mindent megváltoztathat.

Úgy tűnik, hogy életünk végén a hallásunk az, ami a végsőkig kitart mellettünk, ezek alapján pedig tényleg van értelme minden kedves szónak a halálos ágy mellett.

A 24 írja, hogy EEG-t, vagyis elektroenkefalográfiát használtak annak érdekében, hogy világossá váljon a válasz. A vizsgálat folyamán haldokló, illetve egészséges fókuszcsoportot is alkalmaztak, akiknek ritkán módosuló, ismétlődő hangokat játszottak le, és a jelek alapján mindannyian érzékelték a hirtelen változásokat.

Ez viszont nem jelenti azt, hogy az agy fel is tudja dolgozni a hallottakat, de a gyakorlat azt mutatja, többek között az ápolók véleménye alapján, hogy megnyugtatja a betegeket egy szerettük hangja, mivel valószínűleg ugyan nem tudják, de mégis érzik azt, hogy nincsenek egyedül.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás