promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pár perc és kész: készíts pillangóitatót, és gyönyörködj a kertedbe özönlő lepkékben
Borítókép:  Thewhoot.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, hogy csalogass csodaszép pillangókat a kertedbe vagy az erkélyedre. Néhány hasznos tippet megfogadva valódi miniatűr kis békesziget lehet az otthonodból.

De mégis mivel édesgethetjük a pillangókat magunkhoz? 

A pillangók odáig vannak a színes virágokért. Egy jól eltalált növényválasztással máris tuti befutók lehetünk. A rózsaszínnel, a vörössel, a sárgával vagy a naranccsal biztos nem lövünk mellé. Nagy kedvencük a tigrisliliom, a bíbor kasvirág, a méhbalzsam és az aranyvessző.

Amennyiben virágba öltöztetjük az udvart, érdemes a szélvédett, de napos oldalban gondolkodni, hogy odacsalogassuk a lepkéket.

Egy gondosan kialakított pihenőhellyel teljes sikert arathatunk. Egy pillangóparkoló, egy pár finomsággal felturbózott állomás igazi pillangómágnes lehet. Ráadásul kreativitásunkat is szabadon engedhetjük.

Ne feledkezzünk meg a vízről sem. Persze ne vigyük túlzásba a mennyiségét. A pillangók ugyanis nagy érdeklődést mutatnak a pocsolyák iránt, hiszen innen veszik fel a só- és tápanyagszükségletüket. Érdemes egy sekély tálacskát választanunk, amibe bátran tehetünk homokot, illetve kavicsokat, és mindehhez adjunk némi vizet, így teljes lesz a siker.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás