promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Miért ilyen rövid a legendás és rettegett dinoszaurusz, a T-Rex karja?
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A sors furcsa iróniája az irtózatos bestia apró két karja. Vajon mire tudta használni őket?

A T-Rex az egyik leghíresebb, legismertebb dinoszaurusz. A krétakorban élt 68-66 millió évvel ezelőtt. Azóta számtalan vicc született a félelmet nem ismerő dínó két csökevényes végtagocskája kapcsán:

  • például a láttál-e már T-Rexet tortát díszíteni?
  • miért ázik el folyton a T-Rex?
  • miért utálja a T-Rex a fekvőtámaszt?

Az abszurd, helyzetkomikumra épülő kérdéseket a végtelenségig folytathatnánk, de persze mindre ugyanazt a választ kapnánk: mert túl rövid a karja.

Most direkt tolt ki így az élet a tyrannosaurus rexxel, az egyik legnagyobb fenevaddal, akit hátán hordott a Föld, akinek harapása legalább háromszor erősebb volt, mint az oroszláné, aki úgy ropogtatta a csontokat, mint az emberek a ropit?

A T-Rex karjai csupán egyméter hosszúságúak voltak, míg maga a kolosszus tizenkét méter hosszú és hat méter magas volt. Azért akad pár elképzelés, illetve ötlet mégis mit profitált a ragadozó a látszólagos hátrányából. Egyes viszgálatok szerint a párzásban nyújthatott segítséget a kéz, vagy a táplálkozásnál jött jól, hogy a nagy húscafatokat a szájához emelje, illetve azt is feltételezik, hog ezekkel tudott könnyebben felkelni a földről. 

Persze ezek az ötletek csak feltételezések, itt pedig akad ezekből még jó pár:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás