promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Loch Ness-i szörny: megfejtették, hogy mi látható a legújabb képen
Borítókép:  íme az álíltólagos Loch Ness-i szörny. Forrás: Twitter.
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Néhány napja valósággal letarolta a netet az a legújabb fotó, amelyen állítólag a Loch Ness-i szörny látható.

Portálunk is beszámolt arról a fotóról, amelynek készítője még 2019-ben nyaralt Skóciában, ahol egy furcsa dolgot vett észre, ami nagyjából 15 másodpercig volt látható. Meg is örökítette egy képpel, de mivel azt hitte, hogy csak egy hal, így nem igazán foglalkozott vele.

Viszont a koronavírus-járvány miatt ő is sok időt töltött otthon, és mikor újra megtalálta a fotót, akkor elkezdte foglalkoztatni a dolog, és megkérdezte egy csoportban, hogy vajon milyen élőlény lehet ez. 

Egy ilyen fotó mindig megbolygatja az állóvizet, a tudósok felkapják a fejüket, és nekiállnak kinyomozni, hogy pontosan mi is a helyzet a legújabb Loch Ness-i szörnnyel. 

Így tettek a Science Alert tudományos újság munkatársai is, akik szinte pillanatok alatt bebizonyították, hogy 

ez a fotó is átverés.

A fotó készítője állítja, hogy egy hal látható a képen, amit a portál munkatársai nem is vonnak kétségbe. A Science Alertesek is egyetértenek ezzel az állítással, sőt azza is, hogy egy Silurus glanis, azaz egy európai harcsa úszik a vízbe. Azonban az úriemberrel szemben a tudományos oldal szerkesztői szerint a halat utólag tették a fotóra. Állításuk szerint 2018-ban Olaszországban fogtak egy rekord méretű európai harcsát, ami most Loch Ness-i szörnnyé „változott”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás