promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mégis igaz a maja naptár jóslata: valójában június 21-én jön el a világvége?
Borítókép:  Illusztráció / pxhere.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az összeesküvés-elméletekkel foglalkozó szakemberek szerint rosszul hittük annak idején, hogy mikorra jósolta meg a maja naptár a világvégét, és igazából már csak napjaink vannak hátra.

A valaha volt egyik legrosszabb évként tekinthetünk eddig 2020-ra, hiszen az elején a harmadik világháború küszöbén álltunk, majd jött az Ausztráliában tomboló tűzvész, hatalmas aszteroidák, gyilkos darazsak, és persze a hírhedt koronavírus-járvány. Amikor az ember azt hinné, hogy ennél már nem lehet rosszabb, akkor természetesen mindig ér minket egy újabb rossz hír.

A Bors írja a DailyMail cikke alapján, hogy az összeesküvés-elméletekkel foglalkozó szakemberek szerint a fent említett szörnyűségeknél jóval nagyobb gondunk lesz napokon belül. Kiderült, hogy a maja naptár szerint alapból 2012. december 21-re jövendölt armageddon számításai hibásak voltak, de most kiszámolták, hogy mi a helyes dátum.

Állítólag június 21-én bekövetkezik a világvége, mivel a Gergely naptár előtti időszámítás szerint akkor lesz az eredetileg megjósolt ítéletnap.

Egy Paolo Tagaloguin nevű tudós twitteren osztotta meg ezt a baljós információt az emberekkel, bár azóta már törlődött a kiírás, és az sem derült ki, hogy pontosan mi okozná a vesztünket. De nyugalom, elvileg nincs miért aggódnunk, mivel a NASA szerint egyáltalán nincs arra bizonyíték, hogy ezek az állítások bármilyen szinten is igazak lennének.

Ezek alapján valószínűleg pontosan úgy fog zajlani minden, mint annak idején az első „ítéletnapon” (aminek a hamis ígérete inspirálta a 2012 című katasztrófafilmet) – azaz nem fog történni semmi különös, így nem érdemes feleslegesen aggódni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás