promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen lesz a PlayStation 5 – durva játékokkal támad az új generáció
Borítókép:  PlayStation 5 / gamepod.hu
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Sony végre felfedte, hogy fog kinézni az év végén érkező PlayStation 5, ami minden eddigi konzolt maga alá fog gyűrni, ráadásul egyből két változatban is megjelenik.

Világszerte több millió játékos várta, hogy a Sony végre a korszakalkotónak ígérkező controller után magát a PlayStation 5 konzolt is felfedje, és ez jó néhány órával ezelőtt meg is történt. Jó nagy meglepetésben volt részünk, ugyanis nem csupán a végső design került bemutatásra, de az is kiderült, hogy rögtön két verzió is elérhető lesz a gamerek számára.

A PlayStation 5 sima változata mellett lesz egy Digital Edition is, ami a prezentáció alapján megegyezik a másik verzióval, csupán annyi a különbség, hogy nem lesz benne 4K Ultra HD optikai meghajtó, azaz nem lesz képes lejátszani a lemezeket. Kizárólag a netes vásárlásokra lesz alkalmas, és ezzel is egy lépéssel közelebb kerül a jövőhöz, hiszen sokan már most temetik a fizikai adathordozókat.

Már az is kiderült, hogy SSD-t raknak bele, aminek a meglehetősen magas olvasási sebessége miatt a PS5 majd gyorsabban tudja feldolgozni a játékok hatalmas adatmennyiségét. Ez pedig igazán jól fog jönni, hiszen olyan címeket jelentettek be a PlayStation 5-re, mint például:

a Grand Theft Auto V felújított, bővített változata, Spider-Man Miles Morales, Hitman III, Resident Evil VIII, Gran Turismo 7, egy új Ratchet & Clank rész, vagy a sokak által várt Horizon Forbidden West.

Pontos dátumot még nem kaptunk, de a tervek szerint idén év végén érkezik a PlayStation 5, és ugyan még a hivatalos ára sem derült ki, de az elemzők 499-599 dollárra, vagyis nagyjából 150 000-180000 forintra tippelnek. Itt lehet megnézni a hivatalos PS5 designt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás