promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szinte hihetetlen, de Liszt Ferenc-fejű majmok szaladgálnak a dzsungelben
Borítókép:  Pixabay.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megdöbbentő a hasonlóság, mintha a híres magyar zeneszerző ugrálna az ágak között.

A gyapjasfejű tamarin azon kívül, hogy kísértetiesen emlékeztet Liszt Ferencre – innen a másik magyar neve is, a Liszt-majmocska –, számos más furcsasággal is meg van áldva. 

A tamarin védjegye a nagy csapzott fehér hajkoronája. Kis hazánkban Liszt Ferencre hajaz az állat, ám a nagyvilágban inkább Albert Einsteinhez hasonlítják. 

A frizura szinte minden.

A tamarinok, ha megriadnak vagy megijednek a hajuk bizony tényleg égnek áll. Az extrém haj az ellenkező nem lenyűgözésében is jól jön: egy buja csábítás során is bevetik a szerkezetet. A sikeres hódítás érdekében a majmocskák nagy gondot és odafigyelést fordítanak a sörényükre, hogy mindig rendben tudják azt. 

Amúgy a tamarinok békés élőlények, amolyan kisebb társadalmi csoportokba rendeződnek, és így élik mindennapjaikat. A közösség tagjai általában a szülők, felnőtt utódaik és az új utakat kereső, csoportba vándorló független felnőttek is. 

A társulások tipikus jellemzője, hogy fölöttébb hangosak, amolyan madárszerű csipogásokkal társalognak egymással. Kommunikációjuk során 38 különféle vokalizációt képesek használni, így kifejezve az örömöt, a kíváncsiságot, a félelmet, a riadalmat, és a játékosságot is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás