promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az állatvilág szexkazánjai a bonobó majmok - videó
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A bonobó az utolsóként felfedezett emberszabású majomfaj. Abban is hasonlítanak hozzánk, hogy nem csak a szaporodás, hanem örömszerzés céljából is közösülnek egymással.

Egy nagyon különleges majomfajról van szó, amelyet a tudósok sokáig a csimpánz egyik alfajának tekintettek. Főleg kinézetre hasonlítanak nagyon a csimpánzokra, viszont van egy óriási különbség, amelyre nemrég jöttek rá a kutatók: a bonobóknál a nőstények uralják a csapatot. A csimpánzoknál a nőstények a társadalom szélén vannak, kevés beleszólásuk van a dolgok folyásába.

A másik hatalmas különbség a szexuális szokásokban figyelhető meg, a bonobóknál ugyanis eléggé központi téma a közösülés. A nőstényeknél gyakori, hogy egymáshoz dörzsölik a nemi szerveiket, ezt naponta többször is megteszik.

Ezek általában rövid kis játékok, amelyek nem tartanak tovább fél percnél. Illetve a nőstény és a hím között is sokkal gyakoribb a szex, nem korlátozódik csupán a párzási időszakra. A kutatók azt is megfigyelték, ha két bonobó csapat találkozik egymással, akkor a barátkozás után, azonnal szexuálisan is közeledni kezdenek egymáshoz az egyedek. 

A bonobóknál a szexuális örömszerzés tényleg bevett napi tevékenység, amely a közösség tagjai közötti jó kapcsolatot is elősegíti. Ismerik a békülős szex fogalmát is, egy nagyobb veszekedés után a vitában résztvevő felek elkezdenek közeledni egymáshoz, míg végül megtörténik az aktus.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás