Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Megtalálták a koronavírus ellenszerét?

Megtalálták a koronavírus ellenszerét?

Tech & Tudomány

Megtalálták a koronavírus ellenszerét?

Tech & Tudomány

HZS 13:10

A Sorrento Therapeutics bejelentette, kifejlesztettek egy olyan antitestet, amely, mint az első tesztelésekből kiderült, száz százalékban blokkolni tudja, hogy a koronavírus egészséges sejteket fertőzzön.

Ígéretes fejleményekről számolt be egy kaliforniai biotechnológiai cég. A Sorrento Therapeutic ugyanis bejelentette, egy olyan, STI-1499 nevű antitesttel kísérletezik, amelynek eddigi eredményei igencsak bíztatóak. Az egyelőre tesztelési, preklinikai fázisban tartó kísérlet során az antitest négy napos inkubációs időszakok követően

száz százalékban gátolni tudja, hogy a koronavírus, a SARS-CoV-2 egészséges sejteket fertőzzön.

A preklinikai teszteket jelenleg értékelik a szakértők, de a vállalat azt ígértem, hogy hamarosan a teljes jelentést elérhetővé teszik – olvasható a Techcrunchon. Egyben a cég által kiadott sajtóközleményből az is kiderül, hogy a Sorrento Therapeutic kétszázezer antitestet is elő tud állítani egy hónap alatt. Talán nem meglepő módon, a bejelentést követően a biotechnológiai vállalat részvényei kétszázhúsz százalékos emelkedést produkáltak.

„Ki kell hangsúlyoznunk, hogy van egy gyógymód. Van egy megoldás, amely száz százalékban működik" – fogalmazott a Sorrento Therapeutic vezérigazgatója,  Dr Henry Ji.

Borítókép: SALIH ZEKI FAZLIOGLU / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria