Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Elképesztően cukin néz ki egy zebra és egy szamár keveréke – képek

Elképesztően cukin néz ki egy zebra és egy szamár keveréke – képek

Tech & Tudomány

Elképesztően cukin néz ki egy zebra és egy szamár keveréke – képek

Tech & Tudomány

Baranyecz János 09:39

Az állatvilág mindig csodákra képes, ráadásul a szerelemnek sincsenek határai, így megkaptuk a zonkey nevű, nagyon édes lényt.

Azt már elég sokan tudják, hogy az állatvilág tele van helyenként meghökkentő meglepetésekkel, és mindig akad valami, ami megragadhatja a figyelmünket. Ez lehet akár egy új faj felfedezése, vagy esetenként két meglévő keresztezése, és most pont erről van szó.

A Kenyában található Chyulu Hills nemzeti parkban arra lettek figyelmesek, hogy az egyik zebra mellett egy igazán különleges kis csikó mászkált, ami egyszerre volt csíkos, és barna. Aztán mikor jobban figyelemre vették, kiderült, hogy valójában egy elég ritka élőlényről van szó, ugyanis:

a kicsi egy szamár és egy zebra keveréke, amit úgy neveznek, hogy zonkey.

Tényleg elég ritkán történik ilyen, de hamar rájöttek a meglepő dolog miértjére. A zebra annak idején elkóborolt, és egy rövid ideig egy farmon élt, ahol valószínűleg összeismerkedett egy megnyerő szamárral, akivel egy hullámhosszon voltak, így végül megpecsételték a kapcsolatukat, hogy aztán megszülethessen ez a szerelemgyerek.

Szerencsére mind a két állat remekül van, így nem csupán cuki, de egészséges is a kicsi, aki biztos, hogy a környék látványossága lesz majd.

Képek: David Sheldrick Wildlife Trust

Borítókép: David Sheldrick Wildlife Trust