promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tíz év után először párosodtak maguktól az állatkerti pandák
Borítókép:  Ying Ying és Le Le / AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Amíg az emberek a koronavírus-járvány miatt aggódnak, addig egy hongkongi állatkert két pandája szerelmeskedéssel tölti az idejét.

Ebben a járványos, aggodalmas, nehéz időszakban igazán jól jön egy kis jó hír, amit úgy néz ki, hogy a Hongkongban található Ocean Park állatgondozói hoznak el nekünk, hiszen a honlapjukon egy igazán boldog dolgot osztottak meg az állatkedvelőkkel.

Az állatkertben élő két 14 éves panda, Ying Ying és Le Le már tíz éve próbálkoznak a természetes párosodással, de sajnos eddig még nem jött össze nekik, akármennyire is szerették volna. Minden évben egyszer, nagyjából március végétől tart náluk a párzási időszak, amikor előbújnak az ösztönök, és szagmintákat hagynak a másiknak, meg a szokásosnál tovább játszanak a vízben. Ennek most kivételesen meglett az eredménye, ugyanis:

a két panda egy évtized után most először tudott sikeresen párosodni természetes úton.

Ennyi idő kellett számukra ahhoz, hogy mindent helyre tegyenek magukban, de jobb később, mint soha. Ez azért is jó hír, mert így sokkal nagyobb az esélye a megtermékenyítésnek, mint mesterséges úton, szóval a gondozók abban reménykednek, hogy a folyamatos megfigyelésük mellett hamarosan beszámolhatnak arról is, hogy új jövevény érkezik a családba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás