promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Digitális oktatás helyett pornót kaptak a gyerekek
Borítókép:  Euronews
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Irodalom, matematika és egy kis erősebb biológia.

Szerdán születik meg a kormánydöntés az idei érettségiről, de Maruzsa Zoltán az operatív törzs múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján már vázolta mire lehet számítani. A szóbelik valószínűleg elmaradnak, az oktatási akciócsoport pedig azt szeretné, hogy az előrehozott, valamint az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti szintemelő vizsgákat is törölnék, így csak nagyjából 73 ezer érettségiző maradna.

A digitális oktatás közben Oroszországban is zakatol, de elég rossz döntést volt, hogy a Zoomon zajlottak az órák, ami ellen rengeteg tech-guru emelte fel a szavát.

Ott is sikerült belenyúlni a programba, és orosz nyelv és irodalom, valamint matematika óra alatt valaki vicceskedve pornót kezdett el vetíteni.

Erről az egyik anyuka mesélt a Szaratov hírügynökségnek. A szülők egyeztettek az osztályfőnökkel, aki megígérte, hogy ilyen többet nem fordulhat elő. Hát, akkor nem fog előfordulni, ha nem használják többet a Zoomot, amivel iszonyatosan könnyű visszaélni mostanság.

Az videókonferenciákra használt program biztonsági és adatvédelmi problémái miatt rengeteg cég és ország megtiltotta a Zoom használatát. Legutóbb 15 ezer alkalmazáson keresztül lebonyolított privát videóbeszélgetés került ki az internetre. A biztonsági rések miatt a program a hackerek egyik kedvenc játszótere lett, szóval mi is arra kérünk mindenkit, hogy ne használja.

A rendőrség persze nyomozást indított, de az elkövetőt biztosan nem fogják megtalálni. A programozásban jártas trollok gyakorlatilag bármilyen videóbeszélgetésbe bele tudnak kontárkodni a Zoomon, és szívesen vetítenek egy kis felnőttfilmes tartalmat mindenkinek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás