promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem kell szóbelizniük idén az érettségizőknek
Borítókép:  MTI/Czeglédi Zsolt
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Aki nem felvételizik, annak eleve nem is lesz kötelező az érettségi.

Ahogyan már mi is írtuk korábban, benne volt a forgatókönyvben, hogy el fogják törölni a szóbeliket az érettségi lerövidítéséhez. A tervek között sok mindent megemlítettek, és most is Európa többi országát vettük alapul.

Két lehetőség volt: vagy eltörlik idén az érettségit, és az évvégi eredményekből számított jegyekből adják ki a bizonyítványt, vagy lerövidítik a vizsgákat. Mi az utóbbi mellett döntöttünk.

A fenti cikkben vicces módon megmutattunk egy dél-koreai módszert is, ahol egy stadionban szervezték meg a vizsgát. Nem rossz, de mi inkább tartjuk magunkat a zárt légkörhöz, természetesen nyitott ablakok mellet. Egy helyiségben a vizsgázók száma nem haladhatja meg a tíz főt, és tartani kell a másfél méteres távolságot.

Két hét alatt le akarják tudni az érettségiket, de előrehozni a felkészülési idő miatt semmiképpen nem akarják őket.

A legfontosabb persze az, hogy a vizsgáknak a szóbeli része nem lesz megtartva, míg akik nem felvételiznek, azoknak nem kötelező idén érettségizni sem. Az oktatási akciócsoport azt szeretné, hogy az előrehozott, valamint az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti szintemelő vizsgákat is törölnék, így csak nagyjából 73 ezer érettségiző maradna.

Az érettségizők persze ne örüljenek ennek annyira. Azonban az valószínű, hogy sok egyetem nagyon kemény felvételit fog hirdetni, mivel a csonka érettségi miatt nem fognak tudni megfelelően rangsorolni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás