promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Teljesen megbolondult a természet? Rószaszín lett a tenger – videó
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A koronavírus-járvány közepette erre senki nem számított. Ahol az ember eltűnik, hirtelen furcsa dolgok történnek.

Káprázatos rózsaszínben pompázik egy strand a Fülöp-szigeteken, egy látványos jelenségnek, az úgynevezett medúza virágzásnak köszönhetően. Ezerszámra gyűltek össze a pink crambione mastigophora fajta medúzák Palawan városkájában, az El Nido jelenleg ember mentes partján. Így furcsa helyzet állt elő, 

a koronavírus-járvány közepette a strand kong az ürességtől, ám hemzseg a medúzáktól. 

Sajnos sok esetben múlik el úgy egy év, hogy a medúza virágzása kimarad, hiszen a medúzák tobzódását rengeteg tényező befolyásolja. Ilyen tényező például a víz sebessége, áramlása vagy az árapály jelenség is.

A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a rózsaszín medúzákat a véletlen és az óceánáramlás sodorta a strand partjára. Viszont az elképesztő mértékű százezres egyedszám együttes megjelenésében a koronavírus-járvány is szerepet játszhat: eltűnt az ember a partról és a vízből, és így sokkal jobban észrevehető a jelenség, a medúzák a felszínre merészkednek, és ott is maradnak, hiszen most senki nem háborgatja őket.

A halászok azonban nem örülnek a szemkápráztató jelenségnek, mivel rengeteg medúza (nyálkája) belekeveredik a hálójukba, és így rontja a fogás minőségét, ez pedig nehezíti a megélhetésüket.

A rózsaszínbe öltözött víz felszínről természetesen videó is készült, Sheldon Rey Boco látcsövén át, aki a Griffith Egyetem tengerbiológus doktorandusza.

(via Newsweek)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás