promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy hal, amelynek olyan feje van, mint egy földönkívüli csészealj pilótafülkéje – videó
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az óceánok és a tengerek mélye rengeteg misztikumot rejt el az emberiség elől. Öt mélytengeri titokról rántjuk le a leplet.

Lépegető behemót

Az Antennarius Hispidus még nem kapott ízes magyar nevet, pedig szakmai körökben is ismert jószágról van szó. Egy vérbeli, megátalkodott ragadozó. Külsejével apait-anyait belead, hogy megtalálja a tökéletes álcát,

szinte eggyé válik környezetével.

Ráadásul a feje búbján lévő pomponszerű csalikra buknak a mit sem sejtő áldozatok. Az álcamester pedig játszi könnyedséggel, egyszerűen csak bekapkodja a gyanútlan halakat szépen sorjában.

A valóság néha hal csal

A Hordószemű hal mintha nem is a földi dimenzióban született volna, pedig de. Mikor felfedezték, elsőként ezekkel a szavakkal illették:

„olyan a feje, mint egy vadászrepülőgép pilótafülkéje”.

Ezek után nincs is min meghökkenni, senkit ne tévesszen meg a látszat, mert amit ránézésre a szemének gondolnánk, az valójában az uszonyos orrlyukaként funkcionáló testnyílás.

Amikor a férfi szül

A leveles tengeri sárkány famíliában a hím példány néz anyai örömök elé, pont úgy, mint a vizicsikóknál. Különös megjelenésének köszönhetően tengeri moszatként, hínárként képes álcázni magát, így óvja a bőrét a ragadozóktól. Levélszerű testfüggelékei miatt úszása igencsak fura, kissé robotszerű, és nem túl tempós.

Egy másik horrorfilm a természetből

A Pelikánangolnának aránytalanul nagyra nőtt szája van az aránytalanul kicsi fejéhez képest, ám ezt jól el tudja rejteni a kíváncsiskodók orra elől, nem véletlenül szokták esernyőangolnának is hívni. Épp ahogy a szája, a gyomra is rugalmas, ezért önmagánál jóval nagyobb halak is áldozatául eshetnek. A pelikánangolna egy horrorfilm főszereplőjeként is megállná a helyét, hát íme, itt a film:

Vámpír a mélyben

A Vámpírtintahalról nem sokkal tudunk többet, mint a vámpírokról, de egy biztos:

előbbi létezése tény.

Szemei gyönyörű opál kékek, teste pedig vérvörös. Karjai hegyén olyan speciális szerv található, amelynek segítségével fényt bocsát ki a rezzenéstelen sötétségbe. Ez jól jön neki, hiszen könnyebben tájékozódik. Amolyan potyázó fajta, elhullott állatok maradékain és élő állatok székletein csámcsog.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás