Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Elpusztult Nagy Tim, az utolsó óriásagyarú afrikai elefántok egyike

Elpusztult Nagy Tim, az utolsó óriásagyarú afrikai elefántok egyike

Tech & Tudomány

Elpusztult Nagy Tim, az utolsó óriásagyarú afrikai elefántok egyike

Tech & Tudomány

Helmeczi Benjamin 19:19

50 éves volt.

A Kenyai Vadvédelmi Szolgálat közleményében közölte a szomorú hírt, hogy Nagy Timet holtan találták kedden az Amboseli Nemzeti Parkban. A természetes okokból elpusztult állat az óriásagyarú afrikai elefántok közé tartozott, földig érő agyara egyenként 45 kilogrammot nyomott.

A természetvédők szerint csupán pár tucatnyi lehet az óriásagyarú afrikai elefántok száma, ugyanis az orvvadászok is főleg rájuk vadásznak éppen a különösen hosszúra megnyúlt metszőfoguk miatt.

Timnek hosszú élete során az orvvadászokat és a feldühödött farmereket is sikerült túlélnie, noha volt egy rossz szokása: rájárt a falusiak termőföldjeire. Ezért állatvédők és vadőrök nyomjelző nyakörvet erősítettek rá, és valahányszor megközelített egy ültetvényt, vadőrök siettek oda, hogy más irányba tereljék.

Az első évben 183 alkalommal próbált behatolni szántóföldre vagy megdézsmálni termést, de a megfigyelés eredményeként az ilyen támadásokat sikerült a felére csökkenteni.

Nagy Tim testét a kenyai fővárosba fogják szállítják, ahol kitömik, majd kiállítják a Nemzeti Múzeumban.

Kenya egyike a legnagyobb elefántpopulációval rendelkező afrikai országoknak, a becslések szerint 35 ezer példány él az országban.

Borítókép: Kenya Wildlife Service