Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az orchideákon élő Manó egy kíméletlen gyilkos – videó

Az orchideákon élő Manó egy kíméletlen gyilkos – videó

Tech & Tudomány

Az orchideákon élő Manó egy kíméletlen gyilkos – videó

Tech & Tudomány

CST 21:21

Kis túlzással a rovarok az egész bolygót meghódították, szinte nincs egy négyzetméternyi hely, ahol ne vetették volna meg ízelt lábaikat, illetve csápjaikat.

Most közülük hoztunk néhány nem mindennapi példányt. Némelyikük tényleg olyan, mintha az űrből jött volna,

de akadnak köztük olyanok is, amelyekkel rögtön lepacsiznál, ha tudnál.

Herkules bogár

A Herkules bogár a nevét Herkulesről, a görög mitológiai hősről örökölte. Kifejlett délceg állapotban csupán 75 napig pompázik. Ekkor már csak egyetlen dolog érdekli: a szaporodás. A harcokat a nőstény kegyeiért, sűrű ciripelés előzi meg, és minél nagyobb egy hím, annál nagyobb a harci kedve. 

Az egyetlen pech a sztoriban, hogy amíg a gigászi példányokat lefoglalja a csetepaté, kisebb ellenfeleik oda settenkednek a hölgyekhez, és élnek is a lehetőséggel.

Kép: Abrowntks.weebly.com

Orchidea manó

Az Orchidea manó egy ámulatba ejtően szép imádkozó sáska faj. A rovar az orchidea színeiben pompázik. Ez azért van, mert a csodaszép virágokon rejtőzködve várják a mit sem sejtő zsákmányállatot, hogy felfalják őket vacsorára. Amúgy a Távol-Keleten potencianövelő erőt tulajdonítanak neki.

Panda hangya

A Panda hangya emlőstársa, a panda öltönyét húzta magára. Nevével ellentétben nem egy hangyáról van szó, hanem egy darázsról. Mintázata figyelmeztetésként szolgál a rá vadászók számára, hogy nem érdemes ujjat húzni vele, mert csípése iszonyúan fájdalmas.

Kép: Blogs.It.vt.edu

Skorpiólégy

A Skorpiólégy, ami a hímeket illeti, a skorpióhoz hasonlóan ívelt, fullánkba végződő farkincájával meglehetősen agresszív viselkedésre enged következtetni. Pedig ez nem egy fegyver, sokkal inkább egy udvarlási kellék. A hím udvarlási folyamata bonyolult, akár csak az embereknél. Ha el akarja nyerni kiválasztottja szívét, kénytelen ajándékot vinni, ami náluk elhullott bogarakat jelent. Ha ezt szíve választottja befalja, már kész is a match.

Hát nem romantikus?

Venezuelai uszkár

A Venezuelai uszkár lepke irigylésre méltó rovarszőrt növesztett magának,

ettől persze borzasztóan cuki is.

A szőrzet a környezet érzékelésében segít neki.

Kép: Snopes.com

Borítókép: Wikimedia Commons